Vogelwaarde verliest eerste thuiswedstrijd

Dat Vogelwaarde en Hulsterloo vaak garantie zijn voor een spannende wedstrijd, bewees zich maar weer. Doelpunten, kaarten, warrige scheidsrechters, het zit er altijd wel in. Beide teams probeerden te voetballen en uiteindelijk trok Hulsterloo aan het langste eind, maar Vogelwaarde liet wel potentie zien.

Vogelwaarde zette een nieuwe speelstijl tegenover het voetbal van Hulsterloo, waar bij hen het gevaar zich in een centraal blok bevindt, wisten wij daar een verdedigend blok tegen te zetten. Hulsterloo had wederom de beschikking over een aantal nieuwe (Vlaamse) spelers, maar kon door oplettend scoutingswerk niet voor verrassingen zorgen. De gehele eerste helft wisten beide elftallen goed te voetballen, maar het was Hulsterloo wat in de 22e minuut de klok sloeg. Arno vlagde (zelfs volgens rood-witte supporters) terecht voor buitenspel, maar de man in het zwart vergat de spelregels even en zo stond de 0-1 dus op de klok. Met die stand mochten we ook rusten. Een opvallend moment voor rust was wel dat een rood-witte verdediger net buiten het strafschopgebied al van shirtje wilde ruilen, daar hij het shirt van onze spits wel heel lang vasthield. Deze kon zo op de keeper aflopen, maar een kans werd hierdoor teniet gedaan. Helaas viel dit niet op bij de scheidsrechter, waardoor een vrije trap en rode prent achterwege bleef.

De tweede helft was wederom gelijk opgaand en Vogelwaarde kreeg nog een aantal goede kansen. Helaas was het wederom Hulsterloo dat de bal na wat rommelig verdedigend werk achter onze doelman kon leggen. We zullen maar zeggen dat Hulsterloo meer het geluk aan hun zijde had. Een combinatie van verdedigend werk, opgelegde kansen missen en een warrige leidsman die zowel een rode kaart als een strafschop miste, zorgde voor de nederlaag.

Volgende week speelt Vogelwaarde uit op Sluis. Jullie zijn van harte welkom om de lastige uitwedstrijd het eerste elftal te komen aanmoedigen. Daarbij is uiteraard ook supportersvereniging ’t Dijksken uitgenodigd. Tot dan!

Bijzonderheden: rode kaart supportersvereniging ’t Dijksken (44′).