Vogelwaarde neemt 3 punten mee terug uit Sluis

Sinds 2012 had Vogelwaarde niet meer op Sluis gewonnen. Zondag was het gelukkig wel zover. Met een nipte 0-1 zege ging Vogelwaarde het veld af. Met een matige 1e helft en goede 2e helft heeft het eerste elftal terecht de overwinning over de lijn weten te trekken.

Vogelwaarde startte wederom goed aan de wedstrijd en wist al een aantal goede kansen te creëren. Het was echter Sluis die het spel meer naar zich toe trok. Vogelwaarde zakte in en Sluis kreeg een aantal goede kansen. Spelers van Vogelwaarde waren aan het dromen, terwijl er wel een goed defensief blok stond met Rick en Rudi. Vogelwaarde moest wakker geschud worden en gelukkig gebeurde dat door de motiverende woorden van Marc in de rust. Helaas viel Bjorn al vroeg in de wedstrijd uit, waardoor Justin zijn opwachting mocht maken.

De tweede helft was vele malen beter. Vogelwaarde speelde zonder schroom en voetbalde op een manier die trainer de Kunder graag ziet. Aanvallend was er meer dreiging bij Vogelwaarde, waardoor Sluis terug op de eigen helft werd gedrukt. Dit resulteerde na 20 minuten voetballen in een mooie aanval. De vrije trap op de eigen helft die Giovanni nam, was precies op maat voor Mathijs, die de keeper op het verkeerde been zette en de vrijstaande Jeffrey kon aanspelen. Die schoot de bal beheerst in het doel: 0-1.

Sluis kreeg nog een aantal kleine kansen. Een daarvan was zo veelbelovend dat Rob aan de handrem moest trekken. Daarbij viel de enige gele kaart van de goed leidende scheidsrechter van Belzen. Vogelwaarde kon de wedstrijd netjes uitspelen. Maikel zou het veld in de blessuretijd nog betreden voor Mathijs, maar de scheidsrechter vond het genoeg en floot voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week staat de groen-witte derby tegen buurman Graauw op het programma. Jullie zijn van harte uitgenodigd om deze wedstrijd op ons eigen sportpark te bezoeken. We kunnen de aanmoediging goed gebruiken. Hopelijk kan het eerste elftal de ingeslagen weg doorzetten tegen de huidige nummers 11, 12 en 13 van de 5e klasse die komende tijd op het programma staan. Tot dan!