Vogelwaarde wint overtuigend van koploper Biervliet

Afgelopen zondag waren de groen-witten met 3-0 te sterk voor koploper Biervliet. Hiermee sluit Vogelwaarde wederom aan bij de top van de 5e klasse, met nog wedstrijden tegen directe concurrenten Hoofdplaat en NVS.

Vogelwaarde begon vandaag goed aan de wedstrijd. Het was strijdbaar en verdedigde voortreffelijk. Na 10 minuten werd Martijn na een goede loopactie in het strafschopgebied onderuit gehaald. Het was Jeffrey die de bal opeiste en weeral zijn 6e van het seizoen maakte. Vogelwaarde bleef strijdbaar en had een aantal mooie acties. Op alle linies blonk Vogelwaarde uit boven Biervliet.

Na een half uur voetballen bewees Mathijs (bij de PZC ook wel bekend als Mathieu) wederom zijn waarde voor het vlaggenschip. Na een mooie aanval was hij het die uit de rebound de bal achter de keeper van de rood-witten legde. Vogelwaarde verslapte niet en bleef goed doorvoetballen. Vooral verdedigend stond Vogelwaarde sterk. Kevin, Rick, Rob en Stijn (die de geblesseerde Ruud verving in de warming-up) wisten het doel samen met onze keeper goed schoon te houden. Ook zeker Bjorn, die vandaag de taak als controlerende middenvelder oppakte, wist een prima pot op de mat te leggen. Met de 2-0 stand op het bord kon Vogelwaarde de thee opzoeken.

In de tweede helft had Vogelwaarde het eerste kwartier moeite de draad weer op te pakken. Veel onnodig balverlies hielp Biervliet in het zadel, maar tot echte kansen kwam het niet. Vogelwaarde wist de wedstrijd weer naar zich toe te trekken en liet prima voetbal zien. Tot de 85e minuut was het nog wel billenknijpen, aangezien een 2-0 stand nog geen houvast geeft op een overwinning. Er werd een wijziging in de aanval gebracht: Justin mocht na een prima wedstrijd op de bank plaatsnemen, terwijl Nieck ‘Usain’ Elderson zijn plek innam. Het was diezelfde Elderson die zijn 7e van het seizoen mocht maken. Hij maakte van afstand een prachtig doelpunt met zijn chocoladebeen door de bal in de verre kruising te leggen. Of het Nieck zijn kwaliteiten waren of puur geluk, zijn we nog steeds niet over uit.

Na de zeperd tegen Lepelstraatse Boys vorige week, heeft Vogelwaarde de draad goed opgepakt. Inmiddels heeft het de 3e plaats in de 5e klasse kunnen veroveren. Volgende week zondag staat de wederom moeilijke uitwedstrijd tegen Hoofdplaat op het programma. Uiteraard is alle support welkom!