Een belangrijke voetbaldag

Wie herinnert er zich nog 1 mei 2016? Nou, ik wel! Het was een belangrijke voetbaldag! Toen althans, op dat moment. Het eredivisie seizoen loopt op zijn einde en Ajax en PSV strijden om het kampioenschap. Omdat we in de beslissende fase van de competitie zitten worden alle wedstrijden tegelijkertijd gespeeld (net als altijd bij ons in de 5e klasse). PSV staat gelijk met Ajax qua punten, maar heeft een minder doelsaldo. PSV start goed, maar kan opponent Cambuur niet van zich afschudden voor rust. Ajax heeft het zeer lastig tegen Twente. PSV begint echter na rust te scoren en wint met 6-2. Ajax geeft pas vanaf de 80e minuut gas waardoor de tukkers er alsnog met 4-0 afgaan. Spannende speelronde, maar niet beslissend voor het kampioenschap. Was dit dan zo belangrijk?

Nee! Op diezelfde dag, op hetzelfde moment speelde ons eerste elftal uit tegen NVS. De competitie bevond zich in een beslissende fase. We deden niet meer mee voor het kampioenschap, maar er viel nog een plek in de nacompetitie te verdienen en NVS was een directe concurent!

Ik schets u even een beeld.
Wat een prachtige groene grasmat zou moeten zijn, bleek een kunststof laagpolig tapijt met zwart rubberen balletjes te zijn, dat door het mooie voorjaarszonnetje een behoorlijke rubberdamp losliet. Een nieuw kunstgrasveld, maar wat slecht… Net als de jonge, onervaren leidsman overigens. Hij maakte er serieus een potje van, maar hij was gelukkig voor beide ploegen even slecht. Een redelijk gelijkopgaande wedstrijd met kansen over en weer werd bijna beslist door deze leidsman. Bas werd (terecht) met rood van het veld gestuurd en Nieck moest Bas vervangen. De toegekende penalty werd gekeerd door Nieck, maar moest over. Opnieuw stopt Nieck de strafschop! Wat een held!
De wedstrijd werd gelijkgespeeld en uiteindelijk bleek dit gelijkspel voldoende voor de nacompetitie!

Komend weekend staat dezelfde wedstrijd op het programma. En dan bedoel ik uiteraard NVS-Vogelwaarde. Wederom kan deze wedstrijd beslissend worden in de strijd om de eerste periode.
Laten we ons daarvan bewust zijn. Waarschijnlijk spelen we op het zelfde (slechte) kunstgras, maar hopelijk met een (nog) beter resultaat. Laten we vechten voor wat we waard zijn op het veld en elkaar op het einde de hand geven en niet net als op 1 mei 2016……