Gelukkigste team wint in topper tegen NVS

Van tevoren waren de belangen al weggezet door een anonieme columnist. Er moest gewonnen worden op het kunstgras van NVS, het verschil was namelijk minimaal. Hoe anders was het na 90 minuten. Vogelwaarde speelde beter en kreeg meer kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Helaas was het NVS wat aan het langste eind trok: 1-0.

Hoe anders dan in 2016 was het weer nu. Vorige keer kwamen heerlijke rubberdampen vrij van het kunstgras in Nieuw-Vossemeer, terwijl er nu een gure wint over het veld waaide. Er werd afgelopen weken goed gevoetbald, soms enkele helften (Steen, Ria-W), soms gehele wedstrijden (Breskens). Nu moest het echter gebeuren. De eerste helft ging het spel regelmatig op en neer. Zowel Bas als zijn collega aan de andere kant moesten een aantal keer ingrijpen.

De beste aanval van Vogelwaarde was na ongeveer een halve helft spelen. Na een aanval over rechts kwam de bal bij Jeffrey, die Matthijs voor het doel zag staan, maar zijn tegenstander was hem te slim af. Even later was het uit een vrije trap dat een lange speler van NVS de bal achter Bas kon koppen: 1-0.

In de rust maakte Marc duidelijk dat er nog geen man overboord was. Ook met een 1-0 achterstand konden we de wedstrijd nog doen kantelen. Ook in de tweede helft waren het gros van de kansen voor Vogelwaarde, waar NVS maar één enkele kans meer kreeg. Verschillende aanvallen met Bjorn, Jeffrey, Mathijs en zelfs linksback Rob als eindstation, werden niet scherp afgerond.

Al met al zeker geen slechte wedstrijd van de groen-witten, al waren de Brabanders iets gelukkiger in de afronding. Er is zeker nog niets aan de hand. Alle directe concurrenten verspeelden punten, waardoor Vogelwaarde nog steeds op een gedeelde 3e plaats staat. Volgende week komt Schoondijke op bezoek, waar het vlaggenschip nog zeker een appeltje mee te schillen heeft, na het teleurstellende gelijkspel van het begin van het seizoen. U bent van harte welkom om de groen-witten aan te komen moedigen!