Vogelwaarde wederom met moeite langs SDO in derby

Zowel vrijwilligers als spelers werkten zondagochtend hard om het veld sneeuwvrij te maken, zodat het 1e ’s middags de overwinning binnen kon slepen tegen SDO’63. In een enerverende, maar niet al te beste, derby won Vogelwaarde door doelpunten van Nieck, Jeffrey en Martijn.

Het is zondag al veel besproken, maar ook ik (Sjarco) wil graag alle vrijwilligers bedanken die zondagochtend vanaf 9 uur hard werk hebben verricht om het veld sneeuwvrij en bespeelbaar te krijgen. Zo’n 20 vrijwilligers gaven gehoor aan een oproep om te komen helpen. “Het was mooi om te zien dat niet alleen de oudere vrijwilligers, maar ook spelers van het 1e, 2e en 3e hierbij hielpen. Waar een kleine club groot in kan zijn”, sprak de voorzitter gisteren de spelers na de overwinning toe.

Nu moest er natuurlijk nog wel gewonnen worden! Waar het de bedoeling was dat Vogelwaarde SDO’63 onder druk zou zetten, was het de tegenstander die het initiatief nam. Al snel moest doelman Bas zich diverse keren strekken. Het was dan ook volledig tegen de verhoudingen in dat Nieck de 1-0 mocht scoren, toen hij met een mooie steekbal werd diepgestuurd en niet faalde tegen doelman Boonman. Zo’n eerste doelpunt werkt normaal gesproken bevrijdend, maar zelfs dat bleek bij Vogelwaarde zondag niet het geval. Het duurde niet lang voor Ruud van Driessche met een prachtig bekeken afstandsschot de bal in het doel legde. Met een 1-1 ruststand werd de warme thee opgezocht.

Na de rust kon Vogelwaarde iets meer het spel maken, maar het was wederom Ruud van Driessche die de 1-2 op het bord mocht zetten.  Dit was het teken voor Vogelwaarde om vol aan de bak te gaan, gesteund door tientallen supporters (zelfs met vuurwerk!) die de Siberische kou zondag trotseerden.Een goed opgezette aanval kwam bij Martijn uit, die zijn schot uiteen zag spatten, maar het was Jeffrey Geers die oplette en de bal beheerst langs de zwart-gele goalie legde. Vogelwaarde mistte vervolgens een aantal enorme kansen, maar uiteindelijk was het een houdbare vrije trap van Martijn die er wel inging. De bal ronde zeer ongelukkig onder de armen van de SDO-doelman door. Wederom bogen de groen-witten een achterstand tegen SDO’63 om in een 3-2 overwinning.

3 punten na een bar koude en al even bar slechte wedstrijd. Door het gelijkspel van Hulsterloo nestelt Vogelwaarde zich nog steviger op de 2e plek. Reden voor een feestje na de wedstrijd met de aanwezige supporters, en natuurlijk de bezoekers uit Lamswjerde. De hits uit de boxen van DJ TUI m.m.v. DJ Rick galmden door de kantine en de drank vloeide rijkelijk dankzij een gulle politicus. Of de verkiezing van aanstaande woensdag daar mee te maken had, weet niemand…

Volgende week speelt Vogelwaarde uit tegen hekkensluiter Corn Boys. Hopelijk legt Vogelwaarde daar een beter spel op de mat. U bent van harte uitgenodigd om het equipe van trainer De Kunder aan te komen moedigen!

 

Deze diashow vereist JavaScript.