Vogelwaarde profiteert optimaal van misstap NVS

Na de wedstrijd werd twee maal gejuicht door de groen-witten: eenmaal toen de scheidsrechter affloot en eenmaal toen de uitslag van Schoondijke – NVS binnenkwam. Vogelwaarde staat inmiddels qua verliespunten gelijk met NVS en kan komende weken goede zaken doen tegen Hoofdplaat en ditzelfde NVS. De wedstrijd in Hulsterloo werd met 1-2 gewonnen.

Dat Hulsterloo een lastige kluif is, blijkt uit de statistieken. Op vorig jaar na werd er al minstens 20 jaar niet gewonnen op De Kauter. Deze ‘derby’ is er wel altijd één op het scherpst van de snede en ook deze middag was het niet gemakkelijk voor de scheidsrechter.

Vogelwaarde startte uitmuntend tegen een matig beginnend Hulsterloo en al na 8 minuten was het raak voor de groen-witten. Een vrije trap van Giovanni werd eerst nog verlengd, waarna Matthijs deze achter de keeper kon schuiven: 0-1. Een aantal goede mogelijkheden volgde nog, maar Vogelwaarde verzuimde de score uit te breiden. Sterker nog: de groen-witten zakten steeds verder terug en kregen moeite met het kick-and-rush-voetbal van Hulsterloo. Met de rust stond de stand van 0-1 nog steeds op het scorebord.

Ondanks dat Marc de Kunder zijn spelers in de rust op scherp had gezet, begon de tweede helft waar de eerste geëindigd was. Vogelwaarde stond nog steeds onder druk, maar hield lang stand. Al was dat soms met het nodige geluk. Het vizier van Hulsterloo stond gelukkig niet al te scherp. In de 80e minuut viel uiteindelijk toch de gelijkmaker. Een vermeende voorzet vloog in de verre hoek achter Bas. Hulsterloo leek nog even in de winst te geloven, maar een scherp verdedigend Vogelwaarde kwam de laatste tien minuten toch weer wat beter in de wedstrijd. Of het de drie PSV-fans in de selectie zijn die de inspiratie gaven weten we niet, maar in de 88e minuut werd er op Eindhovense wijze (lees: niet geheel terecht in de laatse vijf minuten scoren, waardoor je wint) gescoord. Marciano ging achter de bal staan bij een corner en in de kluts wist zijn broer Giovanni de bal uiteindelijk binnen te schuiven. Na iets teveel zenuwslopende minuten blessuretijd floot de scheidsrechter uiteindelijk af en barstte het feestgedruis los.

Deze week wordt er 2 keer gevoetbald. Donderdagavond om 18:30 word er afgetrapt in Hoofdplaat en zondag staat de topper tegen NVS op het programma. We hopen uiteraard weer op uw support!