Vogelwaarde zet grote stappen tegen Sluis

Afgelopen zondag kwam Sluis op bezoek bij Vogelwaarde. De rood-witten waren niet veel minder dan Vogelwaarde, maar toch werden de drie punten bijgeschreven. Hulsterloo hield NVS op een 1-1 gelijkspel, waardoor het vlaggenschip wederom 2 punten uitloopt op de concurrentie.

Vogelwaarde lijkt een goed geoliede machine, maar wel een diesel, aangezien het zeker 45 minuten nodig heeft om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ook deze eerste helft tegen Sluis was het voetballend vermogen te laag. Het was echter wel Vogelwaarde dat de 1-0 op het bord zette. Waar de bal aan de kant van Vogelwaarde niet op de stip werd gelegd, was het aan de andere kant wel raak. Bjorn werd onderuitgehaald en de leidsman gaf daarvoor terecht een strafschop. Jeffrey ging achter de bal staan en schoot de bal voorbij de doelman. Het feest was echter van korte duur, want na 5 minuten voetballen maakte Sluis de 1-1.

Zo veerkrachtig als Vogelwaarde is, was het een minuut later weeral raak. Jeffrey zijn schot trof eerst de handen van de keeper, maar de meegesnelde Nieck Elderson kon de bal in tweede instantie alsnog in het doel schieten. Weer een minuut later dachten de groen-witten het volgende doelpunt al te kunnen tellen, maar Matthijs schoot helaas in het vangnet.

Na rust gooide de koploper alle schroom van zich af. Het begon meer te voetballen en Sluis kreeg weinig kansen meer. De paar kansen die Sluis had, werden teniet gedaan door een geweldig keepende Bas Verdurmen. In de 63e minuut wist Nieck Elderson over de rechterkant de bal voor te geven naar het strafschopgebied, waar Martijn wel raad wist met deze kans. Hij maakte zijn 10e doelpunt dit seizoen. Later was het wederom Bas die zich liet spreken. Met een verre uittrap wist hij Giovanni één op één met een verdediger te zetten. Gio wist zich uit de greep van zijn tegenstander vrij te maken en faalde niet tegen de keeper. Hij maakte de laatste treffer van de zonovergoten zondagmiddag.

Met nog 3 wedstrijden te gaan staat Vogelwaarde bovenaan met 50 punten. NVS kwam door het gelijkspel op gelijke hoogte met Biervliet, op 8 punten (5 verliespunten) achterstand. Kan de formatie van trainersduo De Kunder/Koekoek dezelfde stunt uithalen als 20 jaar geleden? Binnen 2 weken hebben we het antwoord.

Komende donderdag spelen de groen-witten uit op Aardenburg, zondag uit naar Biervliet en maandag 21 mei de allerlaatste wedstrijd tegen Aardenburg. Uw steun is van harte welkom!