Ondanks remise tegen Aardenburg komt Vogelwaarde weer een stap dichterbij

Afgelopen donderdag werd het in Aardenburg 1-1. Een terechte uitslag gezien de twee helften waar eerst Aardenburg en daarna Vogelwaarde het voor het zeggen hadden.

De eerste helft begon Vogelwaarde wederom te slap. Een paar kansen werden gecreëerd, maar het was vooral groen/zwart wat de overhand had. Het was dan ook niet vreemd dat na 30 minuten de bal achter Bas lag. Een snelle counter over de rechterflank van Aardenburg werd voor doel goed afgerond.

Na de rust begon Vogelwaarde meer te voetballen en kreeg dan ook meer kansen. De gebroeders Lekaj lieten zien elkaar blindelings te kunnen vinden, wat na 67 minuten zich ook uitbetaalde. Een hard schot van Giovanni kon niet gekeerd worden door de Aardenburg-goalie, waardoor de 1-1 op het scorebord kwam. Het laatste kwartier waren er nog legio kansen, inclusief een handvol vrije trappen, maar de bal wilde er niet meer in. Na een lange blessuretijd floot de prima leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Op de andere velden waren de uitslagen positief, waar NVS definitief afhaakte door met 4-1 te verliezen bij Sluiskil, maar ook Biervliet verzuimde in te lopen, door gelijk te spelen tegen Hulsterloo. Aankomende zondag heeft Vogelwaarde alles in eigen hand om de titel in de 5e klasse A te pakken. Een punt tegen Biervliet is al genoeg. Afgelopen donderdag waren de supporters al massaal uitgelopen om Vogelwaarde naar de overwinning te juichen en uiteraard zijn jullie ook zondag weer nodig. Wie weet bent u wel bij de wedstrijd van het seizoen. Tot dan!

Foto’s: Rudi de Bakker / Sjarco vd Bergen