2e: Ook Oostburg 2 te sterk

Na 1 punt uit 2 wedstrijden mocht het 2e elftal aantreden tegen Oostburg 2.
Uit het verleden behaalde resultaten geeft aan dat het altijd lastig is tegen deze tegenstander.

Met de volgende 11 werd de strijd aangegaan:

Op de bank namen Rick, Dirk, Samuel en Martin plaats.

1e helft

De 1e helft ging gelijk op en werden we een paar keer gevaarlijk. Een paar keer was de eind pass niet zorgvuldig waardoor echte kansen uitbleven. Jurgen had echter wel de kans om de 1-0 te maken maar zijn inzet was te slap en kon gekeerd worden door de keeper van Oostburg. Naarmate de 1e helft vorderde trok Oostburg het spel meer naar zich toe maar op een aantal afstandsschoten na bleef het ongevaarlijk.

2e helft

De 2e helft begonnen we slecht. Na enkele minuten lag namelijk de bal in ons eigen doel, 0-1. Een vrije trap werd in de muur geschoten maar de rebound werd door Oostburg erin gepompt. Daar waar Vogelwaarde voorruit liep stond een aanvaller van Oostburg helemaal vrij in de 16 en kon uiteindelijk knap binnen schieten.

Na de 0-1 probeerde we ons in de wedstrijd te voetballen en kregen we wederom een paar kansjes. Zo ging Rudi de combinatie aan met Martin alleen deze schoot te wild over. Martin speelde zichzelf enkele minuten later goed vrij alleen had hij de bal moeten afgeven op een vrijstaande Louis maar koos voor het schot dat uiteindelijk via een Oostburgs been naast ging.

We kwamen beter in de wedstrijd maar voordat we de 1-1 konden maken werd het 0-2. Een voorzet van de linkerflank leek ongevaarlijk echter miscommunicatie tussen Tom en Maikel zorgde voor twijfels. In plaats van dat de bal gepakt of weg gewerkt werd pikte een Oostburg speler de bal op en pakte het cadeautje uit.
Enkele minuten later werd het zelfs 0-3. Waar iedereen van Vogelwaarde dacht de bal terug te krijgen, na het uittrappen van de bal door Jeffry wegens een bloedneus van Rudi, werd dit niet gedaan (overigens niet expres). De bal werd ingegooid naar de spits en deze schoot van de punt van de 5 met buitenkant rechts de bal stuik in de haak.

Het enige wat we nog terug deden was een afstandsschot van Stijn in de laatste minuut welke op de lat belandde. Voor de rest was het niet best. Na wederom een slechte 2e helft, waar weer veel mis ging, stonden we na afloop zonder punten tegen een ploeg die de overwinning wel verdiende.

Volgende week mogen we uit naar Oostburg 3. Kijken of we dan met iets meer beleving en beter voetbal dan wel de 3 punten kunnen binnen slepen.