Groede-uit, altijd lastig!

Zoals u van uw razende reporter gewend bent, verschijnt er elke week een wedstrijdverslag van Vogelwaarde 1. Deze week is deze iets anders van opzet. Alvast excuses voor het ongemak. Klachten kunnen niet worden ingediend.

Nadat de selectie en begeleiding een heerlijke lunch hadden genuttigd bij Randy in Philippine, waarvoor dank, werd de reis vervolgd naar VV Groede. Of de keuze voor spaghetti een goede was, werd later in twijfel getrokken, maar dat wordt nog geanalyseerd. De trainer en zijn zoon hadden een grondige analyse gemaakt van de blauw-zwarten en daartegenover werd de beste elf van Vogelwaarde opgesteld:

Vogelwaarde probeerde te voetballen, bereikte niet het niveau van afgelopen weken, scoorde twee keer (Bjorn en Ed), waar Groede 4 keer scoorde: 5-1.

Ook in de derde helft bleek Groede een stugge tegenstander. Scheidsrechter Arno van den Hemel floot na 90 minuten voor het begin van de derde helft, waarbij gelijk de aanval werd gezocht op laatste man Randy. Gelukkig kon hij rekenen op de support van zijn vriendin Siempje. Tijdens het eerste bedrijf, wat in Groede ‘Rat van avontuur’ wordt genoemd, bleef Vogelwaarde steken op een 1-1 ruststand. Nadat Randy vanaf 11 meter flink had uitgehaald, was het later de Groede-support die wat terug deed: 2-2. In een één-op-één duel tussen trainers Marc de Kunder en André de Nooijer, was het toch de groen-witte trainer die aan het langste eind trok, waardoor Vogelwaarde de overwinning over de streep trok en met de drie pinten naar huis mocht.

Alle gekheid op een stokje: Vogelwaarde kon helaas niet het beste uit het spel halen, maar verloor door veel persoonlijke fouten de wedstrijd. Volgende week komt buurman STEEN op bezoek op het sportpark. Hopelijk kan Vogelwaarde dan uit een ander vaatje tappen. Groede mag op zondag 26 mei, tijdens de laatste competitiewedstrijd, naar Vogelwaarde komen voor de return.