Vogelwaarde heeft te weinig gif tegen Steense Ratten

Vogelwaarde heeft de eerste derby van het seizoen verloren tegen Steen. Na 2 minuten stond de stand 0-1 al op het scorebord, waar Steen in de eerste helft nog uitliep naar 0-2. Vogelwaarde kreeg de tweede helft meer en meer kansen, maar gescoord werd er niet meer: 0-2.

Na de flater afgelopen week zondag tegen Groede, was het nu aan Vogelwaarde om de plooien glad te strijken. Vogelwaarde begon ietwat gehavend aan de aftrap, waar Martijn geblesseerd aan de kant bleef, Kevin met verlof was en Matthijs nog steeds te lijden had van een knieblessure. Steen liet in de eerste minuten gelijk zien waar het voor naar Vogelwaarde was gekomen. Na twee minuten lag de bal na slordig verdedigen al in het net, waardoor het strijdplan van het trainersduo De Kunder-Koekoek gelijk de prullenbak in kon. Vogelwaarde liet niet de passie en strijd zien waar het in de eerste wedstrijden voor geprezen werd, waar Steen de wedstrijd meer en meer naar zich toe trok. Vogelwaarde kreeg met aanvallen van Nieck, Jeffrey en basisspeler Jurgen nog een aantal kansen, maar Steen bleef met felle aanvallen goed aan de leiding. In de 42e minuut werd Jurgen gewisseld voor Michel, waarna Steen een corner kon nemen. Een speler van Steen kon de bal gemakkelijk binnenwerken, waarna de groen-witten met een 0-2 achterstand de thee op gingen zoeken.

Na een aantal tactische wisselingen, kwam Vogelwaarde meer en meer in de wedstrijd. Met Nieck in de spits kwam er wat meer dreiging in het spel voorin. Om en om creëerden Vogelwaarde en Steen een aantal kansen, maar Vogelwaarde had het betere van het spel. Kansen van Nieck en Bjorn gingen rakelings langs het doel, maar ook aan de andere kant konden de zwart-witte ratten het doel niet meer vinden. In de 72e minuut werd een moegestreden Sven gewisseld voor Stijn, die de rechtsback positie innam. Na 90 minuten spelen floot de scheidsrechter voor einde wedstrijd en op basis van de tweede helft kan Vogelwaarde toch met een goed gevoel naar De Kauter volgende week zondag.

Vogelwaarde neemt na deze nederlaag de 10e plaats in met 5 punten uit 5 wedstrijden, waar ook Hulsterloo, IJzendijke, RIA W en Biervliet punten verloren. Volgende week zondag speelt het vlaggenschip dus een cruciale “derby” tegen de rood-witten uit Nieuw-Namen. Deze wedstrijden staan altijd garant voor spektakel, dus u bent van harte welkom onze jongens te komen aanmoedigen. Tot volgende week!