De Rijk kopt kampioensaspiraties SDO 2 naar rijk der fabelen

Op een mooie herfstmiddag stond vandaag pot nummer 5 op de planning. Uit naar SDO’63 2, alt lastig. Er was wel meer lastig vandaag. De klok was verzet en we moesten om half 1 (dat is dus half 2 oude tijd!) spelen. Een ongristelijk tijdstip, voor ons. Voedingsschema’s moesten omgezet worden, flessen bier nog dicht gelaten worden. Paniek dus. En dan was er nog de tegenstander deze middag. Een sterk verjongd SDO 2, dat volgens de overlevering zelfs tweemaal per week traint! Dat was nog niet alles, we werden deze middag maar liefst opgewacht door 21 spelers (op papier, in de praktijk waren het er volgens mij maar een stuk of 19). TD van Delft stond voor een loodzware opgave. Vogelwaarde 3 blinkt niet bepaald uit in ‘trainen’. Sterker nog, een enkeling weet niet eens dat er een trainingsveld te vinden is op Vogelwaarde. Dat is er overigens wel, met mooie verlichting. Daarnaast waren er de nodige afzeggingen. Vogelwaarde 2 had hetzelfde euvel waardoor er deze middag geen maatschappelijke stages voor spelers van het tweede te vergeven waren.

Prins Renco vergezelde deze middag als enige Harmejani en Marc op de bank. Bastiaan was deze middag ingevlogen als vlagger. De opstelling bestond uit Jop (wij hebben misschien niet zoveel spelers maar wél 4 keepers! 💪 Achterin Robbert, Jimmy, Bram (C), Artjan. Op het middenveld Sebastian, Mike, Harold, Seppe en voorin Dijardas en vooruit, Sander was er ook 😘. De voormalig oogappel van TD van Delft staat dit seizoen nog steeds droog. Echter, bij twee doelpunten tegen SDO mocht hij de aanvoerdersband overnemen van Brammie. Er stond dus wat op het spel!

Om half één floot de scheids op zijn fluit. Zelfbenoemd kampioenkandidaat SDO’63 probeerde met druistig spel wat te forceren. De verdediging stond echter als een huis dus het was vandaag op het middenveld te doen. Na een half uur vond Artjan de grijze klets van Hup hup Harrie, 0-1. SDO probeerde hierna een slotoffensief eruit te persen en de groen witten kwamen zowaar iets onder druk te staan. Het was vooral druk rond de zestien maar de bus stond goed geparkeerd. SDO sloot de eerste helft met 10 man af toen de doorgebroken Sander op 30 meter van de goal zwaar werd gehinderd. Scheidsrechter Meesen is waarschijnlijk niet bekend met de ‘snelheid’ van Sander en stuurde de SDO speler zowaar voor 10 minuten weg. Vogelwaarde kwam hierdoor minder onder druk te staan, deelde wat speldenprikjes uit en speelde de eerste helft op routine uit.

Nadat Marc in de rust had aangegeven dat we volgende week tegen Koewacht spelen, mochten we aan de tweede helft beginnen. Het zal u niet verbazen, de tegenstander had een ‘paar’ wissels doorgevoerd. SDO besloot maar gelijk met het slotoffensief te beginnen. De groen witten gaven iets meer krimpen, maar gaven verder eigenlijk weinig weg. We leken zelfs op 0-2 te komen, toen Sander de bal uit een corner via de onderkant van de lat een halve meter over de doellijn deponeerde. Doelpunt! Sander explodeerde van vreugde, eindelijk van die gehate ‘0’ af! Echter, een snelle zwoele blik tussen dorpsgenoten Henk en Brammie was voldoende om het doelpunt (onterecht) te annuleren. De aanvoerdersband was echter veiliggesteld.

SDO zette nog maar eens aan en kwam tot één goede kans. Die kopbal ging echter een halve meter over. Inmiddels was Prins Renco in het veld gekomen voor Seppe en Seppe weer voor Dijardas. In de slotfase liet het moegestreden, oude en nauwelijks trainende Vogelwaarde zien wat routine inhoudt. Op professionele wijze werd het tempo uit de wedstrijd gehaald. Een vrije trap voor SDO werd snel door de groen witten genomen, dit was lastig te bevatten. Overigens niet zo lastig als een bal vanaf de goede plaats ingooien. Tot slot toch ook wat tumult, Jimmy waande zich even honderd meter verderop in het dorp en wat jaren terug in de tijd, en dook erop als een bok op een haverkist. Toen hij een adamsappel voelde droop hij gedesillusioneerd weer af. De scheids kreeg door dat er niks meer inzat voor geel zwart en floot maar af. Drie puntjes Rijker stapten we van het veld, moe maar voldaan.

Volgende week komt de nieuwe nummer 2 – Koewacht – naar d’n Bos. Tot dan!

AL