Vogelwaarde zet mindere reeks voort tegen ODIO in doelpuntenfestijn

Er werd veel gescoord in de 4e klasse A, zo ook bij het groen-witte treffen tussen Vogelwaarde en ODIO. Helaas trok Vogelwaarde aan het kortste eind in de tweede helft. Enig lichtpuntje van de wedstrijd is dat het vlaggenschip 3 keer heeft gescoord.

Waar Vogelwaarde tegen Hulsterloo slecht uit de startblokken kwam, was het tegen ODIO van een ander kaliber. Er werd goed gevoetbald en ODIO werd af en toe goed onder druk gezet. Binnen 5 minuten hadden Jasper en Nieck de bal net over het doel geschoten, waar Nieck een aantal minuten later een mooie steekbal van Sven vlak voorlangs schoot.

Na een minuut of 20 was het pas ODIO wat gevaarlijk werd uit een corner, maar deze werd naast geschoten. Een aantal minuten later was het echter wel raak. Een aanval over de linkerkant werd door een ODIO-spits van dichtbij binnengeschoten: 0-1. Vogelwaarde bleef hierna aanvallen creëren, waarna Nieck de grootste kans van de wedstrijd kreeg. Bjorn schoot één op één op de keeper en uit de rebound kon Nieck de bal in een leeg doel tikken. André Kuipers belde vanochtend dat hij de bal per post terug stuurt. Aan de andere kant zorgde een vrije trap dichtbij het doel voor een hachelijk moment, maar gelukkig was Rob op tijd om de bal weg te werken. Zodoende werd met een 0-1 ruststand de thee opgezocht.

De tweede helft ging het gelijk mis. Een afgeslagen bal kwam bij een rood-witte ODIO speler die de bal van ruim 20 meter keihard in het doel werkte: 0-2. Helaas waren er wat onsportieve spelers bij de uitploeg, waardoor de wedstrijd even wat grimmiger werd, maar de goed leidende scheidsrechter Francke had de wedstrijd prima onder controle. In de 57e minuut zorgde Jeffrey er eigenhandig voor dat de wedstrijd wat spannender werd: 1-2, maar vanaf de aftrap was het weer gelijk raak aan de andere kant: 1-3. Hierna raakte Vogelwaarde het spoor wat bijster. Een strafschop en 2 goed uitgespeelde counters zorgden ervoor dat de 1-6 op het bord stond. Een dubbele wissel aan de kant van Vogelwaarde. Nieck en Jasper verlieten het veld, waar Jurgen en Davey het veld betraden. ODIO liet de teugels wat vieren, waardoor de tandem Jeffrey-Davey om en om een assist en een doelpunt bij konden schrijven. Hiermee eindigde deze moeilijke wedstrijd in 3-6. Concurrenten IJzendijke, RIA-W en Biervliet verloren echter ook, waardoor Vogelwaarde op dezelfde veilige positie blijft staan.

Volgende week krijgt de selectie van trainer De Kunder rust. 18 november staat een cruciale uitwedstrijd tegen Biervliet op het programma. Tot dan!