3e: Enerverende topper eindigt in 3-3 gelijkspel

Goed voorbeeld doet volgen, vandaar dat TD van Delft deze week over een ruime selectie kon beschikken tegen wederom een angstgegner, namelijk RKVV Koewacht 3, de huidige nummer 2 op de ranglijst. Eigenlijk is praktisch iedereen ‘angstgegner’ in deze competitie, maar dit geheel terzijde.

Op de bank namen deze middag naast Harm en Pipo, TD van Delft zelf, Artjan (gestraft voor het leveren van een bovengemiddelde fysieke inspanning gedurende een weekend (uiteraard niet op zondag)), Wilco en Bart (als reserve back up, enkel voor de foto maar in de rust toch teruggekomen met tas) plaats. Daardoor hadden we maar liefst 14,0000001 spelers tot onze beschikking. De volgende elf waren de uitverkorenen deze middag:
Rick in de goal, achterin Renco, Harold, Bram, Carlo. Op de midden Seppe, Robbert, Koen en Sebastian en voorin de (beiden) lichtvoetige Dijardas en Sander. Bart V. fladderde deze week langs de lijn (aan de goede kant deze keer).

De wedstrijd was kelderklasse waardig. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, het was te zien dat zich een topper afspeelde op het hoofdveld te Vogelwaarde. Vogelwaarde was de ploeg die als eerste mocht juichen. Seppe dook als een ware Filippo Inzaghi als een Duvel(tje) uit een doosje en prikte de 1-0 binnen. Lang konden de groen witten niet genieten van de voorsprong, anderhalve minuut later was de 1-1 reeds een feit. Toch mochten de groen witten met een voorsprong gaan rusten. Robbert werd klassiek gehaakt binnen de beruchte lijnen met een pingel als gevolg. Harold zag zijn kans schoon om aan de leiding van het topscoordersklassement van het derde te komen. Deze druk werd hem bijna teveel maar het ging net goed, 2-1.

Zo gezapig als de eerste helft was, zo levendig begon de tweede. Koewacht tapte uit een ander vaatje en Vogelwaarde had het lastig. Artjan was Harold af komen lossen in de zetel en Wilco had Renco als rechtsback vervangen. Harold scheef door naar mid-mid zodat Koen kon gaan werken.
Enfin, na een vijftal minuten kwam de bal uit de kluts voor de voeten van de koeienboer van de Koewacht die hier wel raad mee wist, 2-2. Even later een vloeiende aanval. Artjan stapte listig over de lage voorzet waardoor de bal maar voor het intikken was. Helaas was deze listige overstap (ofwel bal door de benen, koekoek!) in de eigen zestien waardoor Koewacht op voorsprong kwam: 2-3. TD van Delft greep hard in met wederom een wisseltombola (die uw verslaggever wederom te boven ging, volgende week weer gewoon met 12?). Carlo werd gewisseld voor de TD zelf. Artjan schoof naar de linksback. Renco kwam op rechtshalf voor Seppe.

Vogelwaarde ontsnapte aan een grotere achterstand toen een pegel op de kruising uiteen spatte. Even later kreeg Sander een panklare bal op twee meter voor het doel, de vaste lezers weten wat het gevolg hiervan was. Vogelwaarde leek geslagen. Sebastian was Seppe’s actie uit de eerste helft nog niet vergeten en smeekte Pipo om een wissel. Na kort beraad mocht hij het strijdtoneel verlaten voor Seppert. Even later kwam Bart toch nog in het veld, wat een warming up al niet kan doen. TD van Delft zag even later Harold vrij op rechts. Diens lage voorzet ging recht op Sander af die het enige juiste deed: hij liet de bal lopen voor Bart die beheerst de bal over de grond binnenschoof. Er volgden nog wat kansen over en weer, evenals een aantal prachtige kelderklasse-overtredingen op doorgebroken groen-witte spelers. Even later floot de scheids op zijn fluit en zat het er weer op.

Vogelwaarde mag niet klagen met een punt, en dat doen we dan ook niet. Volgende week (na een week zelfreflectie) spelen we de eerste van een reeks Graauw uit. Graauw 3 is dan de tegenstander. We zijn vanaf 11:00 uur ergens te vinden op dat enorme grote veld. Tot dan!

A.L.