3e kroont zich (zelf) tot herbstmeister!

Op een gure herfstdag werd op Sportpark de Wai (zonder bomen) op de Graauw de laatste wedstrijd van de ‘1e periode’ afgewerkt. Tegenstander deze middag was het plaatselijke 3e elftal. Hoewel, plaatselijk… het 3e van Graauw herbergt vooral spelers van het helaas ter ziele gegane VV Terhole.
TD van Delft moest het deze zondagochtend zonder zijn oogappels Artjan L (geen voorstander van grote velden), Robbert N en Carlo N. Het lijkt er sterk op dat laatstgenoemde niet tegen zijn oude kompanen durfde uit te komen, uit angst voor represailles na zijn overgang naar den Bos.
TD van Delft stuurde de volgende manschappen de Winderige Wai in: op goal Jop, achterin vlnr Seppe, TD van Delft, Bram en Wilco, op de midden vlrn Kaj, Koen, Harold en Jeroen en voorin de nimmer scorenden onder ons: Dijardas en Sander. Op de bank namen, naast Harm en Pipo, Bart, Renco en Sebas (taakstraf) plaats.

De nog ietwat bleke Captain Bram bewees wederom een goeie tosser te zijn, Vogelwaarde begon dan ook met windkracht 7 tegen aan de wedstrijd. Dat deerde de groen-witten niet. Het 3e legde misschien wel de beste 45 minuten tot nu toe in dit nog prille seizoen op de mat. Met vlot combinatiespel werd Graauw / Terhole van het kastje naar de muur gestuurd. Het resulteerde al snel in een aantal reuzenkansen voor Dijardas, maar die bewees niet te misstaan in de NFL. Ook het vizier van onze regerend clubtopscorer stond wederom niet scherp. En dus moesten de middenvelders het maar weer doen. De ontketende Koen H herstelde zich van zijn matige pot vorige week, en scoorde prompt 2 keer. Ook gelegenheidsrechtshalf Jeroen zorgde voor veel gevaar en wist het net te vinden. Tegenvaller: Wilco viel al vrij snel uit met een bolle kuit. Prins Renco verving hem. Sebas mocht na een half uurtje Kaj aflossen. Met een comfortabele 0-3 voorsprong werd de thee opgezocht. Het hadden er minimaal 7 moeten zijn.

Na rust nam Bart het plekje van Dijardas in in de spits. Kaj kwam terug in het veld voor de moegestreden Jeroen. Vogelwaarde ging met de wind in de rug op zoek naar meer. Maar de klad kwam er ook een beetje in… Graauw brak een aantal keer gevaarlijk uit, maar Jop was prima bij de les en hield zijn doel schoon. Na een kort en klein ‘offensief’ van de thuisploeg pakten de groen-witten de draad weer op. Eerst was het Harold die met een lepe kopbal uit een corner van Seppe de 0-4 op de borden zette. Niet veel later kon Bart de bal van dichtbij binnentikken. Aangever was Sander, die zich deze middag kroonde tot koning van de assists. Scoren deed hij echter opnieuw niet. De 0-6 was een prooi voor Sebastian, die met zijn linker verwoestend in de korte hoek uithaalde. En na twee publiekswissels (Jeroen terug voor Koen, Dijardas terug voor Sander) was het slotakkoord voor aanvoerder Bram. Die vond fraai met zijn chocoladebeen de rechtse bovenhoek. Moet gezegd worden dat de keeper ook wel een klein aandeel had in het doelpunt. Pipo krabbelde op influisteren van Sander dan ook snel e.d. in zijn boekje.

Een onverwacht makkelijke overwinning uit op de Graauw. Vogelwaarde kroonde zich daarmee officieus tot herbstmeister! Na de eerste speelronde (van 3) gaat de ploeg van TD van Delft, coach Harm en mental coach van Dijk soeverein aan kop. Volgende week begint Vogelwaarde aan de 2e periode van 7 wedstrijden. Same place, same time. Alleen dan met Graauw 4 als tegenstander in de winderige Wai.