Vogelwaarde verliest van Biervliet

Afgelopen zondag leed het vlaggenschip de 5e nederlaag op rij. Dit maal was concurrent Biervliet de tegenstander. Er werd met 4-2 verloren.

Vogelwaarde begon matig aan de wedstrijd. Er werden veel ballen verloren en duels werden ook niet gewonnen. Vogelwaarde begint de wedstrijd onder druk, waarna na een 15-tal minuten de 1-0 op het scorebord stond. Een aanval over de linkerflank werd voor het doel binnen gewerkt. Een paar minuten later was het weer raak door een vrije trap dichtbij het doel. Langzaamaan kwam Vogelwaarde wat sterker in de wedstrijd, waardoor er een aantal kansen gecreëerd werden. In de 40e minuut dook Jasper op voor doel, maar hij kreeg de bal niet goed onder controle. De corner die later volgde was wel raak. Jasper krulde de bal voor en deze werd door Bjorn in het doel gewerkt.

Na de rust tapte Vogelwaarde, waarschijnlijk geïnspireerd door de speech van het trainersduo De Kunder-Koekoek, uit een ander vaatje. De gehele eerste dertig minuten waren voor de groen-witten, waar de ingevallen Sven een mooie steekbal van Nieck achter de reserve-doelman kon leggen. De 2-2 stond op het bord met nog zeker een half uur te gaan. Vogelwaarde was echter onzorgvuldig met de kansen en zoals een groot man ooit zei krijg je ze dan zelf om je oren. Een scherpe counter van de rood-witten viel achter de verdediging, waarna Bas kansloos was: 3-2. Even later maakten ze ook nog de 4-2, wat de uiteindelijke uitslag was.

Vogelwaarde staat nog steeds op dezelfde plek, maar met de wedstrijd IJzendijke – Biervliet op het programma dient er volgende week toch punten gepakt te worden van Koewacht. Om 14:30 wordt er afgetrapt op het sportpark in Koewacht. Tot dan!