3e: topsportklimaat, sfeerkracht en werelddoelpunt tegen Clinge 3

Afgelopen zondag kwam de nummer 3 van de ranglijst, Clinge 3, op bezoek. De rood-witten bleken het 2e elftal een dagje vrijaf te hebben gegeven, en kwamen dan ook met een sterk verjongd en versterkt elftal richting d’n Bos om de koploper punten af te snoepen. Uiteraard verkochten de mannen van het olijke trio TD van Delft, mental coach Von Dijk en Harmejani, hun huid duur.

TD van Delft moest het zondag zonder Robbert en zijn favoriete linksback Artjan doen. De man die in de uitwedstrijd nog goed was voor twee prachtige doelpunten, moest zich na zijn zwakke optreden vorige week verplicht melden bij Sinterklaas voor een taakstraf. TD van Delft toverde, na de gebruikelijke motivational speech van Marc, dan ook de volgende opstelling uit zijn hoge hoed:

Jop als sluitpost. Achterin van links naar rechts Carlo, Mike, Bram en Wilco. Op het middenveld Kaj, Harold, Koen en Seppe. Voorin mochten Bart en Sander het deze week weer eens proberen.
Op de koude bank namen naast Marc en Harmejani sterspelers als Sebastian, Dijardas, Prins Renco en TD van Delft zelf plaats.

De groen-witten maakten al snel duidelijk dat Clinge vanmiddag de winst niet cadeau zou krijgen. De tegenstander was gemiddeld 10 jaar jonger en liep gemiddeld ook iets sneller dan de thuisploeg. Maar dankzij veel inzet, strijd, passie en ervaring was Vogelwaarde het eerste half uur toch de gevaarlijkste ploeg. De grootste kans was voor Bart, die na een lepe pass van Sander alleen voor de keeper mocht opduiken. Helaas stond het vizier van onze krullenbol deze middag niet op scherp. Harold, Koen en Bram hadden centraal hun handen vol aan de rappe, technische nieuwkomers van Clinge, maar hielden goed stand. Toch was het Clinge dat na een half uur spelen op voorsprong kwam. De thuisploeg was daarna even de kluts kwijt. Clinge werd gevaarlijker en kreeg nog enkele goede mogelijkheden om de score uit te breiden. Jop bewees deze middag wederom zijn kunnen en hield zijn ploeg op de been. Verder weinig hoogtepunten in de 1e helft. Wel een aantal mooie glijpartijen en een prachtige schijnbeweging die je normaal gesproken niet snel ziet in de Kelderklasse.

Na rust voerde TD van Delft een aantal tactische wissels door. Sebastian verving Kaj op links. Dijardas nam plaats in de spits voor Bart. TD van Delft zelf ging het eens als middenvelder proberen, omdat Koen moest gaan werken. En Renco kwam als mandekker in het veld voor Wilco. De wissels hadden effect. Vogelwaarde pakte de regie en binnen vijf minuten stond de gelijkmaker op het bord. De manier waarop is eigenlijk met geen pen te beschrijven. Vandaar dat uw verslaggever het met zijn toetsenbord probeert. Invaller Dijardas gaf de bal van rechts over de breedte voor. Iedereen mopperde al in zichzelf dat het een slechte, veel te harde voorzet was. Maar toen dook daar opeens Sebastian op, die de bal in 1 keer uit de lucht op de slof nam. Met zijn kenmerkende linker. Diagonaal. Snoeihard. In het kruis. Een beetje zoals van Basten het in ’88 deed. Maar goed, genoeg pluimen uitgedeeld. Terug naar de wedstrijd. na de gelijkmaker mocht Vogelwaarde nog een tiental minuten het spel maken. Dat leverde nog een aardige kans op voor Hup hup Harry, maar die wist niet zijn achtste van het seizoen te maken. Het laatste half uur was het een en al Clinge wat de klok sloeg. De bezoekers zetten nog eens aan, opgezweept door invaller Orlando, die in Clinge zijn 3e ploeg heeft gevonden. Van het seizoen wel te verstaan. Jop bleek gelukkig ook in de 2e helft een regelrechte sta-in-de-weg voor de bezoekers en excelleerde met enkele reddingen waar zelfs Jean-Marie Pfaff een puntje aan kan zuigen. En zo kon het gebeuren dat Vogelwaarde nog 2 levensgrote kansen kreeg om de 3 punten in eigen huis te houden. Doelpuntenmaker Sebastian vergat zich echter onsterfelijk te maken en bewees gelukkig weer waarom hij het 3e nog niet ontgroeid is. Een klein smetje op zijn verder glorieuze invalbeurt.

Vogelwaarde 3 behoudt de ongeslagen status en staat nog steeds fier aan kop. Mental coach Marc vond het een puike prestatie tegen het sterke Clinge 3 en strooide na afloop dan ook met complimenten. Andersom verdient ook Marc een compliment. Een team kan alleen goed presteren als ook de randzaken goed geregeld zijn. Met motiverende toespraken, perfect opgepompte ballen en  professioneel opgehangen tenues draagt Marc een belangrijk steentje bij aan dit succes. Er heerst in de kleedkamer van ’t Terde een waar topsportklimaat. Hulde! Des te wrang is het dat Marc komende zondag niet present kan zijn… Laten we hopen dat dit niet van invloed is op het spel. Volgende week staat namelijk de lastige uitwedstrijd tegen HVV’24 4 op het programma. Een ploeg die na de 2-1 in Vogelwaarde ongetwijfeld tot op het bot gemotiveerd is om ons een loer te draaien. Wilt u de groen-witten komen aanmoedigen? Dan wordt het vroeg opstaan! Aftrap is om 10.30 uur.

SDS