Vogelwaarde verliest van sterker Oostburg

Vogelwaarde verloor afgelopen zondag in eigen huis van een sterker Oostburg. Volop inzet en strijd bij Vogelwaarde leidde helaas niet tot de 3 punten.

Oostburg liet na een aantal minuten spelen al zien waar het voor gekomen was. Vogelwaarde kreeg weliswaar in de beginfase een aantal grote kansen, maar het vizier voorin stond niet op scherp. Na 8 minuten spelen was het dan ook Oostburg dat scoorde na een ingeschoten corner. Verder ging het spel de 1e helft flink op en neer, waarbij Vogelwaarde nog een aantal kansen creëerde. Een aantal goede steekballen werd echter keer op keer afgevlagd en afgefloten.

Na een half uur kreeg Vogelwaarde een vrije trap aan de linkerkant van het strafschopgebied. Deze belande na veel vijven en zessen en een slippertje achterin, in de voeten van Kevin van den Branden, die zijn eerste doelpunt van het seizoen noteerde. Heel groen-wit dacht dat we met deze gelijke stand gingen rusten, ware het niet dat Oostburg nog een duit in het zakje deed. Een bal door het midden kon niet worden weggewerkt, waarna Bas kansloos was: 1-2.

Na rust zagen we (net als afgelopen weken) een sterker Vogelwaarde, dat Oostburg goed onder druk zette. Een kwartier lang kwam Oostburg niet echt aan voetbal toe, tot in de 60e minuut. Miscommunicatie in de verdediging zorgde ervoor dat de bal over Bas in het doel ging. Vlak voor tijd bewees de rood-zwarte aanval andermaal hun kwaliteit, waardoor de 1-4 eindstand op het bord kwam.

Een combinatie van factoren zorgde voor dit verlies. Vogelwaarde liet geruime tijd zien prima mee te kunnen voetballen, met veel inzet en passie, maar Oostburg bleek uiteindelijk scherper in de afronding. Op de andere velden waren de uitslagen ook ongunstig. Ria-W won van Groede, waardoor deze dichterbij komen en IJzendijke gaat vanwege het 0-0 gelijkspel tegen Biervliet op doelsaldo over Vogelwaarde heen, waardoor Vogelwaarde nu de 13e plaats bezet in de 4e klasse A. Volgende week komt Bresjes op bezoek en de week erna is de laatste competitiewedstrijd van 2018 uit op Kloosterzande. Twee ploegen uit de top 4, dus we hebben alle steun nodig. Tot volgende week!