Vogelwaarde verliest grip op derby in tweede helft

Afgelopen zondag was Hontenisse op ’t Prinsebos te sterk voor Vogelwaarde, waardoor de groen-witten een plek in de ranglijst dalen en nu de rode lantaarn van RIA-W overnemen.

De derby tegen buurman Hontenisse staat altijd garant voor mooie wedstrijden. Ook nu hebben we alles gezien: strijd, passie, emotie en een berg inzet. Vogelwaarde begon sterk aan de strijd en zette Hontenisse vast, waardoor zij er niet onderuit konden voetballen. Het was echter Hontenisse wat (onreglementair) scoorde na een tiental minuten. Een buitenspel staande speler wist de bal achter doelman Bas te werken. De leidsman zag echter niets in het vlagsignaal en zodoende stond de 1-0 al vrij vlug op het scorebord.

Vogelwaarde wist hieruit veel energie te halen, waardoor Hontenisse steeds verder werd teruggedrongen op eigen helft. Kansen voldoende voor de groen-witte formatie van het duo De Kunder-Koekoek, maar tot doelpunten leidde het niet. Ballen gingen naast, over, op de keeper of werden op vakkundige wijze door de vlagger om zeep geholpen. Gescoord werd er de eerste helft niet meer, waardoor de thee werd opgezocht met een 1-0 ruststand.

In de rust werden de spelers toegesproken met lovende woorden, waar ze Hontenisse zeer zeker de baas waren. De tweede helft verliep echter chaotisch. Vogelwaarde had de eerste termijn zijn kruit verschoten, waardoor de blauwe formatie uit Kloosterzande zijn stempel meer en meer kon drukken. Het was knap verdedigend werk en een paar goede reddingen van Bas die de groen-witten op de been hielden.

Het duurde tot tien minuten voor tijd dat de score werd uitgebreid. Een steekbal door het midden werd niet goed opgepakt door de verdediging, waardoor Bas kansloos was. Zo ook de 3-0, vlak voor tijd waarbij een aanval over rechts goed werd uitgespeeld door Hontenisse. Eindstand: 3-0.

Volgende week staat de laatste wedstrijd op het programma voor Vogelwaarde. Dan komt Breskens op bezoek. Het laatste seizoen dat Breskens de tegenstander was, kon Vogelwaarde 2 keer stunten en als het equipe van Marc de Kunder het niveau van de eerste helft tegen Hontenisse kan opbrengen, zit dat er zondag weer in. U bent van harte welkom om de mannen te komen aanmoedigen. Let op! Aanvang van de wedstrijd is om 14:00!