Vol sportpark voor prachtige vuurwerkshow

In Vogelwaarde leek nieuwjaar zaterdag al te vallen. Met een spetterende gratis vuurwerkshow wilde Party Max Vuurwerk uit Hulst de nieuwste trends en mooiste pijlen demonstreren.

Zo’n duizend belangstellenden waren zaterdagavond naar het sportpark in Vogelwaarde gekomen. Onder hen veel gezinnen met kinderen. Het is de vijfde vuurwerkshow die  Eric ‘Party Max’ Buijsse op het sportpark geeft. De laatste was alweer vier jaar geleden. ,,Zo’n demonstratie kost veel geld en geregel. Het moet ook wel bijzonder blijven, daarom hebben we er een paar jaar tussen gelaten, maar het begon weer ontzettend te kriebelen”, zegt Buijsse, die zelf helemaal gek is op vuurwerk.

Scorelijst

Pyrotechnici van leverancier Vuurwerk Totaal voerden de tweedelige demonstratie uit. Bij het eerste deel gingen de pijlen één voor één de lucht in en kon het publiek door middel van een scorelijst zijn favorieten aanvinken. Dat maakt de koop van vuurwerk wat makkelijker, want niks zo frustrerend als veel geld uitgeven aan een dikke pijl waar in de lucht slechts met een ‘splut’ twee sterretjes uit komen.

De afsluiter van de demonstratie was volgens Buijsse ,,een brok geweld.” Toen ging alles in één keer nog eens de lucht in, waardoor heel Vogelwaarde oplichtte. Tussendoor kon het publiek zich opwarmen aan warme chocomel, glühwein, soep en broodjes worst.

Bron: PZC
Foto: Camile Schelstraete

Bekijk hier de show terug

Kon jij zaterdag niet bij de show zijn? Niet getreurd! Het hele spektakel kun je hier terugzien.