Terde blaast iedereen omver, behalve de tegenstander

Onder het mom van ‘we only write when we are winning’ hier weer een verslag. Het heeft een tijdje geduurd. Heeft u veel gemist? Dat niet. De eerste tekenen van het verval waren al zichtbaar voor de winterstop met een uiterst moeizame overwinning op Graauw uit, een gelijkspel tegen Clinge en de eerste nederlaag van het seizoen in de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen HVV’24.
De winterstop had de mannen van TD niet goed gedaan. Vermoedelijk hebben de zware stormbaantrainingen in de winterstop hun tol geëist, want ook de eerste wedstrijd na de winterstop werd (ondanks het missen van enkele 14 karaats kansen) verloren nadat de pupe in de tweede helft leeg was. Dit was uit tegen Koewacht die hierdoor een voorsprong van 5 punten hebben opgebouwd op de groen witten.

TD van Delft zou TD van Delft niet zijn als hij dit niet om zou draaien. Een aantal spelers van het derde mochten in de week voor carnaval op ‘strafexpeditie’ met heren twee, die daardoor weer eens het zoet van de overwinning mochten smaken tegen Graauw 2. Dit was eerste wedstrijd die een deel van de selectie achtereenvolgens tegen Graauw 2, 3 en 4 leidt. Vandaag stond dus de thuiswedstrijd tegen Graauw 3 op het programma.

O ja, Sander heeft nog steeds niet gescoord dit seizoen, maar voor de vaste volgers is dit inmiddels geen verrassing meer.

De openingsfase was stormachtig te noemen. Niet het spel maar de omstandigheden welteverstaan. Met code oranje voetballen is immers geen sinecure! Zonder overigens ook niet…..

De wedstrijd kenmerkte zich door veel middenveldspel. Tom moest in de gehele wedstrijd welgeteld eenmaal handelend optreden en deed dit naar behoren. Aan de andere kant wisten de paars witten ook weinig af te dwingen. Na de rust weinig verandering in de spelbeeld. Vogelwaarde had mede door de wind in de rug een fors overwicht maar kon dit niet omzetten in kansen. Gelukkig had Koen zich ietwat ingehouden tijdens carnaval en was hij scherp in de zestien en prikte beheerst uit de draai de 1-0 binnen.

Een twintigtal minuten later blies Marcel op zijn fluit en zat de wedstrijd erop met twee ineengestorte dugouts als stille getuigen…. Volgende keer iets minder bier en snacks tijdens carnaval heren bankzitters…..

Volgende week vervolgen we onze trilogie tegen Graauw. Graauw 4 komt dan op bezoek. Komt dat zien!

AL