Dames: Weerzinwekkende wedstrijd

Zondagochtend 10 maart vertrokken we rond 10 uur vanuit Vogelwaarde met een schamele selectie van 9 dames, waaronder de dappere Dominique uit MO17 die bereid was onze delegatie te versterken. Ter plaatse, MOC ‘17 te Bergen op Zoom, sloten de laatste twee dames zich aan, waarmee ze het team aanvulden tot een voltallig elftal. Ondanks het onstuimige weer met regen en wind, gingen de dames er met volle moed in.

Vorige wedstrijd tegen MOC ’17 werd afgesloten met 3-3. Dat kan beter! De wedstrijd ging van de start in de stromende regen en met de wind in het gezicht. Het was ploeteren om de bal vooruit te krijgen. Ondanks de wind in de rug slaagden de dames van MOC ’17 er niet in om de langs de ijzersterke verdediging te komen.

Halverwege de eerste helft.. Vogelwaarde breekt door! De keepster is uit zicht en met het laatste tikje maakt Dagmar de 0-1. Niet veel later valt het eerst doelpunt tegen bij een vrije trap op de 16. De dames gaan onterecht de rust in met een gelijkstand (1-1).

De tweede helft gaat van start. De regen maakt plaats voor forse windhozen. Met de wind in de rug gaan de dames er weer vol tegen aan. Kans na kans, maar nog geen bal valt in het net. Rond de 80ste minuut krijgt Vogelwaarde een penalty. Aanvoerster Kim schiet de bal, met wat hulp van de wind, recht op de keepster. Even lijkt zij deze te pakken te hebben, maar toch… de bal valt in het net: 1-2!

Wissel na wissel volgen, maar MOC ’17 slaagt er niet in om door de verdediging te breken. Met forse windstoten en vliegende reclameborden speelt Vogelwaarde de wedstrijd uit.  Het verlossende eindsignaal klinkt. Het was een ‘weer’zinwekkende wedstrijd maar de dames gaan naar huis met de winst!

Volgende week spelen we thuis tegen WVV’67, dat tot nu toe evenveel punten heeft behaald in de competitie. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, dus alle support is welkom!