Dagboek van een (gevallen) topscoorder….

Beste lezers, afgelopen zondag is het wonder geschied. Na een doelpuntendroogte waar de Sahara enkel van kan dromen is onze voormalig (zelfbenoemde) goalgetter eindelijk van de hatelijke ‘0’ af.

Uw verslaggever heeft inzage gekregen in zijn memoires, ofwel dagboek, gedurende deze maanden durende droogte. Hieronder treft u een exclusieve samenvatting aan. Ter bescherming van de privacy zijn de namen in deze uiteenzetting gefingeerd.

– AL –


22 september 2018
Lief dagboek, morgen begint het weer, de competitie. Nadat ik vorig seizoen hoogstpersoonlijk het derde naar een absolute toppositie heb geschoten (zeker met dit materiaal) moet ik nu helaas de start missen. Mijn medespelers doen geen moeite hun jaloezie te verbergen blij dat ze zijn dat ook zij nu eindelijk eens in de picture mogen staan. Maar morgen zal ik er ook zijn, als scheidsrechter! Haha ze mogen een paar goals maken en de rest keur ik toch lekker af….


23 september 2018
Lief dagboek. Het derde heeft met maar liefst 12-0 gewonnen van Graauw 4. Dit had ik niet verwacht. Waarschijnlijk komt het door mijn feilloze leiding. Boppe heeft vandaag 3x gescoord en denkt gelijk dat ie topscoorder wordt. Dat backje van ons begint nog meer praatjes te krijgen met zijn 2 doelpunten… En die zijn mond was al zo groot. pfff binnenkort ben ik weer fit en zal ik eens zaken op orde gaan stellen….


30 september 2018
Lief dagboek. Vandaag mijn rentree gemaakt tegen Clinge. Het ging nog een beetje moeizaam, maar als je zulke ballen krijgt gaat alles moeizaam. Gelukkig hebben we nog 3x weten te scoren. Ze maken al grapjes dat ik de topscoordertitel zo wel kan vergeten! Hahaha ze zien het echt niet!


7 oktober 2018
Lief dagboek. Vandaag weer niet weten te scoren. Maar mede door mijn slimmigheid kreeg die vd. Heuvels een kans die zelfs mijn oma nog zou maken. Daardoor hebben we gewonnen. Ik ga eens kijken of ik die goal bij Mirco kan claimen en aangeven dat ie ook de assists bij moet houden. Die zijn immers net zo belangrijk….


21 oktober 2018
Lief dagboek. Vandaag hebben we gewonnen van die blauwe uit Klooster. Ik kreeg 5 dubbele dekking, daardoor kon de rest wel een goal maken. Maar wat een prutsers….. hoeveel kansen hebben die nodig!
Ze lachten me nog uit omdat ik de bal bijna bij Jammy door het raam schoot. Zagen ze dan echt niet dat ik al aan het tijdrekken was??


28 oktober 2018
Lief dagboek. D’n SDO uit altijd lastig. We hebben allemaal heel erg ons best gedaan en daardoor gewonnen.. Ik heb lopen trekken en sleuren als een jong paard! Eigenlijk ben ik zo net zo belangrijk en het maakt eigenlijk niet uit wie ze maakt toch?


4 november 2018
Lief dagboek. Vandaag tegen Koewacht thuis. Die zijn heel goed. Gelukkig hebben we gelijk gespeeld en ik heb eigenlijk geen kans gehad. Die ene bal hoog in de vangnet was uit een onmogelijke hoek. Al mijn medespelers stonden in een ongunstige hoek waardoor het een hele makkelijke kans leek. Zie ook mijn commentaar van 30 september.


11 november 2018
Lief dagboek. Vandaag met 7-0 gewonnen en weer wat assists rijker. Ik denk erover om het topscoordersklassement op de website te vervangen door het ‘Koning van de Assists klassement’. De voorzitter wil alleen niet meewerken. Zie weer 30 september


18 november 2018
Lief dagboek. Vandaag vroeg mijn vriendje of ik mee wilde doen met het tweede. Die kunnen namelijk wel een kwaliteitsinjectie gebruiken. Dat snap ik wel natuurlijk. Helaas begrijpen ze me daar niet en heb ik niet kunnen scoren.
Het derde heeft vandaag zonder mij een moeizame en onterechte overwinning geboekt tegen Graauw 4. Met mij binnen de lijnen was het eerder dit seizoen zelfs nog 12-0! Zonder mij is het maar een matig ploegje… Ik had er zeker 5 gemaakt.


25 november 2018
Lief dagboek. Een moeizaam gelijkspel tegen Clinge vandaag. Ze beginnen grapjes te maken over mijn doelpuntendroogte. Maar in het assist klassement sta ik onbedreigd bovenaan, een beetje zoals vorige seizoen bij het topscoordersklassement (met of zonder factor). En zonder assists… juist ja!


2 december 2018
Lief dagboek. Een nederlaag! Uit tegen die pannenkoeken uit Hulst. Wéér niet gescoord vandaag. Wel ben ik volgens mijn statistieken topscoorder van 2018! Ik ga zo de website eens aanpassen!


3 februari 2019
Pfffffff Volgens mij willen ze gewoon niet dat ik scoor! En maar lachen….


10 maart 2019
Lief dagboek. Een moeizame overwinning tegen Graauw 3. Die Jammy is echt een eikel. Hij heeft me 45 minuten laten warmlopen de tweede helft. Dit zorgde wel voor zoveel druk bij de anderen dat ze toch een goal hebben gemaakt. Die zou ik overigens ook gemaakt hebben….


17 maart 2019
HOPLAAAAAA!!!! En WIE is de TOPSCOORDER van 2019????? JAJAJAJA. Guess who’s back! Return of the legend! En niet tegen de minste tegenstander. Uit hadden we er van moeten verliezen dus ze zijn echt wel goed! En er dan gewoon even 4 maken hè? Nu hoor ik ze allemaal niet hoor met hun …grapjes! Over een paar weken sta ik weer waar ik thuishoor! Bovenaan het topscoordersklassement! Alleen de penalty’s nog van die ouwe overnemen… Welke knie is het ook weer…..?