Dames onderuit in Roosendaal

Op de zonnige zondagmorgen na de feestavond, vertrokken de dames fris en fruitig naar Roosendaal. Roosendaal bezet de derde plek, maar na de 3-0 overwinning thuis, hoopte we erop dat de punten mee naar Vogelwaarde zouden gaan.

Toen we bij de voetbalvelden van Roosendaal aankwamen en onze kleedkamer hadden gevonden, bleek onze kleedkamer vol te zitten met mannen… Het was blijkbaar nog een klus om een andere kleedkamer voor ons te regelen, waardoor we uiteindelijk maar 5 minuten hadden om ons op te warmen voordat de wedstrijd begon.

Slechts enkele minuten na het eerste fluitsignaal volgt de eerste kans voor Roosendaal, maar ook wij maken kans. Chloé schiet de bal richting goal, deze raakt de lat maar komt precies bij Dagmar terecht die hem binnen kan koppen. Dit doelpunt werd helaas (onterecht) afgekeurd. De eerste helft is het nog een beetje rommelig, maar aan beide kanten blijft het doel leeg en we gaan met 0-0 de rust in.

In de tweede helft komt Vogelwaarde een aantal keren bij het doel, maar slaagt er niet in om een goal te maken. In de 60e minuut schiet Roosendaal recht op de keepster die hem de eerste keer wel kan weren, maar daarna wordt het doelpunt afgemaakt in de rebound. Roosendaal is fel en dit zorgt voor blessures bij Vogelwaarde. Chloé wordt geraakt op haar enkels en gaat geblesseerd van het veld, ook Dagmar wordt op haar enkels geraakt maar zij kan gelukkig wel door. Roosendaal komt weer bij de goal van Vogelwaarde, Bianca heeft de bal maar de tegenstander denkt door te kunnen gaan. Ze maken de 2-0, maar Bianca gaat het veld af met een gebroken kuitbeen. We staan op dit moment met 10 op het veld, met Dagmar als onze reserve keepster! We geven niet op en maken zelfs nog de 2-1. Helaas geen winst, maar we hebben wel gestreden

Volgende week spelen de dames thuis tegen DOSKO VR1 om 10:30.