Vogelwaarde keert na één seizoen terug naar 5e klasse

Na één seizoen in de vierde klasse komt Vogelwaarde 1 volgend seizoen helaas opnieuw een klasse lager uit. Zondag verloor het 1e met 2-1 bij Meto en omdat de enige overgebleven concurrent Biervliet met 2-1 won van Hulsterloo, is het verschil opgelopen tot vier punten. 

Na een doelpuntloze eerste helft brachten Niels Adriaansen en Gijs Verresen in de tweede helft de stand op 2-0. De tegentreffer van Björn Luijcks in de slotfase (2-1) kon de rechtstreekse degradatie van Vogelwaarde niet meer voorkomen. ,,We hebben er alles aan gedaan en zijn ook niet vandaag gedegradeerd, maar al eerder zoals bijvoorbeeld in de slechte partij tegen IJzendijke van enkele weken geleden”, aldus Marc de Kunder. 

Volgende week sluit Vogelwaarde het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Groede 1. Het is dan tevens de laatste wedstrijd van Marc de Kunder als trainer van de ploeg. Na 5 seizoenen neemt Marc afscheid van Vogelwaarde. Uiteraard staan we daar zondag nog even bij stil, dus komt allen naar ons sportpark!