23e Beach weekend komt eraan!

Komend weekend is het weer zover: Beachvoetvolley 2019! Voor de 23e keer wordt het parkeerterrein van ons sportpark door de Stichting BeachVoetvolley Vogelwaarde omgetoverd tot tropisch strand.

Een sportieve start op vrijdag met het grote Beach Soccer toernooi. Dit jaar heeft zich een recordaantal teams uit de regio aangemeld, zowel heren als dames. Aansluitend vindt weer een grote 20+ Beachparty plaats met DJ Edwin achter de decks.

De zaterdagmiddag staat in het teken van onze eigen leden. De jeugd speelt op 2 velden wedstrijdjes beachsoccer. De senioren leden kunnen zich alvast opwarmen voor zondag. Op 2 velden werken zij een onderling beachvoetvolley toernooitje af.

In de avonduren zijn de DJ’s van Radio 538 te gast. Met de heetste hits en een prachtige LED-show wordt het een geweldige avond die je niet wilt missen! De organisatie richt zich ook op de 30-plussers die nog eens lekker op stap willen.
Vroeg op de avond trapt de jeugd al af tijdens de Beach Party Junior. Leden van turnvereniging Olympus uit Vogelwaarde verzorgen dan een spectaculaire demo.

Na al dat feesten staat op zondag het 23e Beach Voetvolley toernooi gepland. Opnieuw stroomden de inschrijvingen binnen en was het maximum aantal van veertig teams snel bereikt.
De winnaars van vorig jaar, Bjorn de Gruijter en Corjan Slinger, verdedigen hun titel. Vanuit Amsterdam zijn opnieuw Barry Ruitenberg en de inmiddels welbekende René van Eijsden van de partij. Natuurlijk zijn de plaatselijke favorieten De Van Pee’s (Dennis en Martijn van Passel) ook ingeschreven. Ze moeten strijden met onder meer Jeroen Claessens/Robin Mac Taggart en Niek Luime/Joost Boogaert.
Verder is er sinds lange tijd weer een dame in het deelnemersveld, en niet de minste. Europees kampioene footvolley Evelyn Dobbinga kan samen met Ben Sparenberg voor een verrassing zorgen. Natuurlijk spelen ook de nodige recreanten mee, voor wie het deelnemen belangrijker is dan het winnen.

De organiserende stichting rekent op vele toeschouwers, de entree is gratis. Het toernooi begint om 12.00 uur, de finale is rond 17.00 uur gepland. De kleintjes zullen zich niet vervelen: zij kunnen zich vermaken in de gratis draaimolen. Verder is natuurlijk het schminkteam weer aanwezig en is er volop zand om in te spelen.

Tot komend weekend!