AED beter bereikbaar

Een aantal jaar geleden voorzag sponsor Medisol / AEDwinkel.nl onze vereniging van een AED. Die hing sindsdien op een goed zichtbare plaats in de kantine. Tientallen leden van onze vereniging volgden een (terugkerende) reanimatiecursus, zodat er altijd iemand aanwezig is die met het apparaat kan werken. Gelukkig hebben we de AED tot op heden nog niet nodig gehad. De plek in de kantine had natuurlijk 1 groot nadeel: bij sluitingstijden was de AED niet goed bereikbaar.

In overleg met Pieter Joziasse van Medisol hebben we ook onze AED nu een plek buiten gegeven bij de ingang van de kantine, zodat de hele buurt er gebruik van kan maken in geval van nood. Medisol / AEDwinkel.nl sponsorde een prachtige, veilige buitenkast met dag/nacht verlichting. Waarvoor grote dank!

De AED wordt geregistreerd bij HartslagNu, het reanimatie-oproepsysteem in Nederland. Bij een hartstilstand in de buurt krijgen burgerhulpverleners de locatie van de AED door. Heb jij een reanimatiecursus gevolgd? En wil je hulp bieden als iemand een hartstilstand krijgt bij jou in de buurt? Meld je aan als burgerhulpverlener en verleen de eerste acute hulp!

In Vogelwaarde hangen nog twee andere AED’s: één bij het dorpscentrum en één bij de hoefijzerfabriek van Kerckhaert.