3e pakt draad op na valse start

Het 3e elftal heeft de draad in de competitie weer opgepakt, na de valse start tegen Corn Boys 3 (2-5 verlies). Vorige week was de equipe van TD van Delft al met 1-2 Philippine 3 de baas, afgelopen zondag werd met dezelfde cijfers Hontenisse 5 opzij gezet.

De verwachtingen waren na vorig seizoen hooggespannen. Vogelwaarde 3 deed immers tot de voorlaatste speeldag mee om het kampioenschap. Uiteindelijk bleek Koewacht 3 in een onderlinge confrontatie de sterkste. Tijdens het bekertoernooi in de voorbereiding liet Vogelwaarde 3 aanvankelijk duidelijk haar ambities voor dit seizoen zien: meestrijden om het kampioenschap. De eerste 2 bekerwedstrijden (tegen Kwadendamme / Hoedekenskerke 2 en Sluiskil 2) werden gewonnen. Historie kon worden geschreven: doorbekeren. Dat was de afgelopen pak en beet 15 jaar niet meer gebeurd op d’n Bos. Maar helaas werd dit tijdens de laatste bekerwedstrijd vakkundig om zeep geholpen. Tegen nota bene de ploeg die onderaan stond in de poule, Zeelandia Middelburg 4, werd ietwat geflatteerd verloren.

Een week later, tijdens de 1e competitiewedstrijd, volgde een nieuwe tik. Nieuwkomer Corn Boys 3 bleek dodelijk effectief in de afronding en eigenlijk ook gewoon sterker dan de thuisploeg. Met maar liefst 2-5 dropen de groen-witten af richting kleedkamer. Een donderspeech van Marcsken volgde. De witte zakdoekjes van Harm waren niet aan te slepen. Als statement werd vlagger Carlo verkozen tot Man of the Match. En ook TD van Delft trok zijn conclusies. Er moest iets gebeuren.

Zijn tactisch plan, om zichzelf eindelijk eens op de bank te posteren, had effect. Uit tegen Philippine werden de mouwen opgestroopt. Met Tom als nieuwe centrale defensieve leider bleek de groen-witte vesting onneembaar. De scheidsrechter probeerde als 12e man nog enige invloed uit te oefenen op het resultaat, maar Terde liet zich niet gek maken. Op 1 iemand na dan, maar die kon er na 10 minuten afkoelen ook weer tegenaan. Een klinkende, verdiende 1-2 overwinning werd behaald op een toch bepaald niet zwakke ploeg. Man of the Match werd de kersverse papa Seppe. Die ondanks slapeloze nachten toch zijn verantwoordelijkheid durfde te pakken en een penalty, hetzij in 2 instanties, binnen schoot.

Afgelopen zondag reisden TD van Delft en consorten af naar ’t Prinsenbos. U weet wel, dat sportpark achter de Emté. Of was het de Plus? Ze weten ’t op Klooster blijkbaar zelf niet meer… Dat de derby nog steeds leeft op Klooster, bleek wel uit het feit dat de woensdag ervoor heel de Meulenstraat al vol hing met groene ballonnen. Op zo’n warm ontvangst hadden we nou ook weer niet gerekend.

Dat Klooster 5 een taaie tegenstander kan zijn, bleek vorig seizoen al. Zeker als er wat versterkingen uit ’t 4e geronseld worden. Dit keer mocht oud-Gladiator J. V. uit Walsoorden, alias de Witte Keniaan, meedoen tegen zijn ouwe cluppie. Het deerde de groen-witten niet. Met TD van Delft én aanvoerder Hup Hup Harry op de bank nam Terde het initiatief. Toch was het Hontenisse dat op voorsprong kwam, na een schitterende afstandsknal waar zelfs Rendolf zich geen raad mee wist. Vogelwaarde herstelde zich, knokte zich nog voor rust terug naar 1-1 door een vrije trap van de al snel ingevallen Harry (met 50% kracht ingeschoten) en kreeg nog veel kansen op meer. De spitsen van Terde maken de verwachtingen in de eerste 3 wedstrijden van het seizoen echter waar: ze missen nog net zoveel als vorig seizoen.

Nadat de Witte Keniaan na rust niet meer terugkeerde op het veld, was het verzet van de thuisploeg gebroken. Vogelwaarde dicteerde de wedstrijd, moest met handen en voeten worden gestopt, maar wist zichzelf niet te belonen. Paal, keeper en vooral veel aanvallende onkunde stonden een voorsprong in de weg. Gelukkig wist linkshalf ‘From The Mountains’, die mazzel had dat hij nog niet gewisseld was, 5 minuten voor tijd toch nog de bevrijdende 1-2 te maken. Verdiend, maar moeizaam. Man of the Match werd Wilco, die niet alleen zijn verdedigende taken tegen rapper Bustaflex goed uitvoerde, maar voor het eerst dit seizoen ook geen gat in de lucht schoot.

Terde kan komende zondag even op haar lauweren rusten. De week erna komt Terneuzen 4 op bezoek. Zien we u dan aan de lijn?