Vogelwaarde ten onder in de Rimboe

Bij de Rooms-Katholieke Voetbalvereniging Rimboe trof Vogelwaarde een volledig ander elftal dan de vorige clash tegen deze groen-witten. Dit elftal was enorm in kwaliteit vooruit gegaan en zodoende wist Vogelwaarde in deze topper niet alles uit de wedstrijd te halen. Het ging kansloos met 5-0 ten onder in Wouwse Plantage.

In een herfstachtig tafereel, met een redelijke wind en de bladeren op en om het veld, begon Vogelwaarde aan de wedstrijd. Door de afwezigheid van Kevin van den Branden (vakantie) en Jasper van den Ouden (blessure) startte het equip van Patrick Boute in een verjongd elftal met onder andere Sven Clippelaar en Michel van Jole in de basis.

De groen-witte thuisploeg liet meteen merken waarom het deze middag voetbalde. Vogelwaarde werd fel onder druk gezet en het gemakkelijke spel van afgelopen weken leek verdwenen als sneeuw voor de zon. Na een aantal minuten voetballen werd een bal afgeslagen en kwam bij een vrije speler terecht. Deze wist met zijn schot keeper Barry te verschalken, waardoor de 1-0 op het virtuele scorebord verscheen. Niet veel later moest Vogelwaarde wederom slikken. Een ingestudeerde corner werd behendig binnengewerkt. Dat Rimboe dodelijk effectief is uit dode spel situaties bleek even later uit een vrije trap van een meter of 20 afstand. Ömer Tekinbas ging achter de bal staan en liet zijn handelsmerk zien. De bal verdween (hetzij via de binnenkant van de paal) in het doel.

Vogelwaarde leek wakker geschud te zijn en kwam wat beter in de wedstrijd, maar naast een afstandsschot van Sven, dat op het dak van het doel verdween en een bal van Martijn die nipt naast werd geschoten, was het wederom Rimboe wat de klok sloeg. Een vlijmscherpe aanval werd goed afgewerkt en Vogelwaarde kon met een 4-0 ruststand de wonden likken.

In de tweede helft kon Vogelwaarde wat gemakkelijker voetballen en waren er nog wat meer kansen van Jeffrey, Bjorn en de ingebrachte Arjen te noteren. Een strafschop moest Rimboe aan het enige resterende doelpunt helpen, waardoor er een eindstand van 5-0 viel te noteren.

De derde helft stond vooral in het teken van een kleine kantine, halal frikandellen, een tappende Keeperstrainer, Hollandse muziek en de Klassieker die een kopie leek van de wedstrijd die eerder op het Wouwse veld werd afgewerkt. Hier viel voor een deel van de Vogelwaarde-aanhang gelukkig wel wat te juichen.

Uiteraard is één verloren wedstrijd geen reden tot paniek. Vogelwaarde wacht volgende week echter een tegenstander van eenzelfde kaliber, NVS. Met volgende week ook het affiche DEVO-Rimboe op het programma, een interessante pot. Jullie zijn allen van harte welkom om Vogelwaarde volgende week te zien schitteren in het nieuwe tenue. Tot dan!