Update over de gevolgen van het coronavirus voor onze vereniging

Vorige week besloot het kabinet om de maatregelen rondom het corona-virus te verlengen tot minimaal 28 april. De KNVB besloot daarop om alle competities in het amateurvoetbal per direct te beëindigen.  Er wordt geen kampioen uitgeroepen en er degradeert ook geen enkele ploeg. Alle teams beginnen in het nieuwe seizoen, na de zomer, in principe weer op hetzelfde niveau. De KNVB vindt dat het meest eerlijke en duidelijke besluit.

Wat betekent het besluit van de KNVB voor onze leden?
Helaas worden er dit seizoen geen officiële wedstrijden meer gevoetbald. Een begrijpelijk besluit, gezien de crisis waarin we wereldwijd zitten. Natuurlijk vinden we het wel erg jammer. Zeker omdat ons 1e elftal en het damesteam nog volop meededen voor promotie. En omdat ons grote 75-jarig jubileumweekend niet door kan gaan. Die kun je wel alvast opnieuw in de agenda zetten: op 13 t/m 16 mei 2021 halen we het jubileum in, met hetzelfde mooie programma!

De overheid bepaalt wanneer voetballen weer veilig is. Mogelijk versoepelen na 28 april de corona-maatregelen weer enigszins. Als we op dat moment weer groen licht krijgen om het sportpark te openen, dan kunnen we mogelijk in mei nog trainen, oefenwedstrijden organiseren of toch nog een leuke seizoensafsluiter organiseren. Het is nu alleen nog te vroeg om daar iets over te kunnen zeggen. Leden horen daar later, na de volgende persconferentie van het kabinet, meer over. Gezondheid staat momenteel voorop!

Wanneer wordt er meer bekend over volgend seizoen?
Net als alle andere jaren is het jeugdbestuur nu al druk bezig met de voorbereidingen en teamindelingen voor volgend seizoen. Voor de samenwerkingsteams bij de oudere jeugd gaan we opnieuw de samenwerking aan met Zaamslag. De teamindelingen worden voor de zomervakantie bekend gemaakt, waar mogelijk nog eerder. Daarnaast worden ook de selecties van de senioren, zowel bij de heren als dames, weer met zorg samengesteld. In de loop van mei informeren we onze leden hier over.

Mag je nu wel een balletje trappen op het voetbalveld met wat vrienden?
Nee, dat mag niet. Alle sportaccommodaties, dus ook onze voetbalvelden, zijn op last van de overheid gesloten. Het is dus niet de bedoeling dat je op ons sportpark gaat voetballen. De politie kan zelfs boetes uitschrijven als je het wel doet. Wil je voor jezelf trainen? Doe dat dan op een van de openbare veldjes, zoals een speeltuin of het bos. Let op: houd altijd 1,5 meter afstand tot anderen (uitgezonderd gezinnen/huishoudens en kinderen tot en met 12 jaar onderling.)

Wordt het jeugduitje naar de wedstrijd van PSV nog ingehaald?
Helaas hebben we daar nog geen duidelijkheid over. De KNVB wil de eredivisie eind juni hervatten, als dat tenminste door de overheid veilig wordt geacht. De wedstrijd PSV – Heracles wordt dus mogelijk nog ingehaald. Het is ook nog niet bekend of dat dan met of zonder publiek is. We moeten dat besluit afwachten. Zodra we meer weten, horen de leden die zich aangemeld hebben voor het uitje van ons.

Wat zijn de financiële gevolgen voor de club van de crisis?
Uiteraard lopen we ook als vereniging inkomsten mis door de coronacrisis. Denk aan inkomsten uit de kantine, maar ook door evenementen die niet doorgaan, zoals het wijkentoernooi, jeugdtoernooi en het beachvoetvolley weekend. We proberen die financiële gevolgen zo goed mogelijk te beheersen. Gelukkig zijn we een financieel gezonde vereniging.

De KNVB bekijkt samen met NOC*NSF in hoeverre verenigingen gebruik kunnen maken van de huidige noodmaatregelen vanuit de overheid. Daarnaast maken ze zich sterk richting de overheid voor een noodfonds en noodmaatregelen voor de Nederlandse sport en sportverenigingen om te voorkomen, dat verenigingen slachtoffer worden van de crisis.

Tot slot
Mocht je naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben, stuur dan een mail of neem contact op met een van de bestuursleden. Zorg goed jezelf en elkaar en blijf vooral gezond! Hopelijk tot snel!

Met vriendelijke groet,
Bestuur VV Vogelwaarde