Vogelwaarde bovenaan in bekerpoule na overwinning op DIOZ

Na 90 minuten voetballen stond de 3-2 fier op het bord. De eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2020-2021 was gespeeld. Nadat de uitslag van SDO’63 – Sprundel ook bekend was, werd duidelijk dat Vogelwaarde de koppositie had gepakt in de bekerwedstrijd. Dromen van de volgende ronde mag.

Het is 5 juni 2016, het veld in Zegge ontploft als DIOZ zich behoudt in de 4e klasse. Verslagenheid bij Vogelwaarde, dat met minimale cijfers de boot mist. Hoe anders begon deze wedstrijd. Vogelwaarde als kersverse 4e klasser begon wat zwakjes aan de wedstrijd. De grip op DIOZ was afwezig, de Brabanders waren feller in de duels en troefden de groen-witten vaak genoeg af. Het was dan ook geen verrassing dat DIOZ als eerste scoorde in de 26e minuut. Een aantal speldenprikjes van Kevin en Bjorn waren daar aan vooraf gegaan, maar het mocht niet baten. De 0-1 stond in de rust op het bord.

Vogelwaarde begon veel feller aan de tweede helft. Trainer Boute had Nieck Elderson zijn (derde) debuut gegund en ook Michel van Jole, die de laatste tijd goed bezig is, mocht het veld betreden. Waar eerst Kevin zijn schot nog op de paal belande, was het dit duo wat zorgde voor de 1-1. Michel gaf de bal laag voor en Nieck kon de bal van dichtbij in het doel werken.

Niet veel later opnieuw een opleving van Vogelwaarde. Rob was in het veld gekomen en Dennis werd van zijn vertrouwde laatste-man-positie doorgeschoven naar het middenveld, waar hij zich gelijk liet gelden. Een mooi opgezette aanval kwam (wederom) via Michel terecht bij Dennis, die niet twijfelde en de 2-1 op de borden zette.

Dennis werd naar de grond gewerkt vlak voor het strafschopgebied en ging zelf achter de bal staan. De keeper tikte de bal uit het doel: corner. Standaard bij de corners dat onze aanvoerder zich komt melden in het strafschopgebied, meestal zonder resultaat, maar niet vandaag. Rick zag de bal komen en kopte de bal achter de keeper van Door Inspanning Ontspanning Zegge.

Een laatste speldenprikje van DIOZ zorgde nog voor de 3-2, maar verder kwamen ze niet. Volgende week een zwaardere kluif op het veld in Sprundel, waar de krachten met de 3e klasser gemeten wordt. Wat kan Vogelwaarde daar tegenin brengen?

Kijkersvraag: Hoe lang is het geleden dat Vogelwaarde in de 2e ronde van de beker uitkwam? Ik kan het me in ieder geval niet herinneren.

Opstelling: Bas – Marshel, Dennis, Rick, Jayvano – Martijn (Michel), Kevin vdB (Rob), Jasper, Sven (Kevin) – Jeffrey (Nieck), Bjorn (Maikel)

Tot volgende week!