Bezig blijven…

De voorjaarsvakantie zit er alweer op. Nog een weekje en het is maart. Bijna een jaar lang kampen we met de coronapandemie. Ondanks alle beperkingen draait onze vereniging gelukkig toch voorzichtig door. Zeker nu de lente bijna aanbreekt, begint het te kriebelen. Onze jeugdteams trainen zoveel mogelijk een of twee keer per week. Complimenten voor de trainers, die steeds weer initiatief nemen. Op zaterdag worden er regelmatig onderlinge partijtjes gespeeld en er worden regelmatig extra activiteiten georganiseerd.

In deze bijzondere tijd is voetballen een welkome uitlaatklep, met al het online onderwijs en uitstapjes die niet door kunnen gaan. Ik doe graag een beroep op de ouders van onze jeugdleden, om de kinderen zoveel mogelijk te stimuleren naar trainingen en activiteiten te komen. Het is gezond én ze vinden het leuk. Komende zaterdag wordt er bijvoorbeeld weer voor alle jeugdleden een spelparcours georganiseerd. Verder zijn er techniek trainingen gepland, die worden verzorgd door 1eelftal trainer Patrick Boute en een aantal selectiespelers. Hartstikke leuk lijkt me!

Voor de senior-elftallen is het lastiger nu, met de voorschriften voor het trainen in duo’s en zonder het spelen van partijtjes. Toch is het mooi om te zien dat het 1e elftal, met inachtneming van de regels, al wekenlang actief is gebleven en dat ook voor het 2e, het 3e en de vrouwen weer trainingen zijn gepland. Al is het alleen maar om de sociale contacten. We zien elkaar weer eens en dat doet goed. Voor onze klusploeg, supporters en andere betrokkenen is het helaas nog niet zover.

In mei 2021 zouden we ons 75-jarig jubileum alsnog gaan vieren. Toen we een jaar geleden dat besluit namen, konden we niet vermoeden dat het zo lang ging duren. Binnenkort gaan we opnieuw rond de (digitale) tafel om te bespreken hoe en wanneer het jubileum programma mogelijk is.

Deze week werd bekend dat de competities niet meer uitgespeeld worden. De KNVB heeft wel plannen klaar liggen om in de maanden mei en juni de Regio Cup te organiseren, voor zowel de standaardelftallen als de lagere elftallen.

We houden jullie op de hoogte. Allen bedankt voor het begrip en jullie inzet! Blijf gezond en tot gauw!

Harold de Rijk, voorzitter