JO17-1 verliest onterecht van Patrijzen

Wederom een uitwedstrijd voor Vogelwaarde JO17-1. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen komt er volgende week aan, dus wederom spullen pakken en op naar ‘s-Heerenhoek. Aldaar werd de strijd geleverd die de trainers al weken misten. Uiteindelijk doet een strafschop ons de nek om en keren we met een 2-1 eindstand terug richting Zeeuws-Vlaanderen.

Strijd
De eerste helft was er niet echt een ploeg die de overhand had. Vogelwaarde en Patrijzen kwamen er af en toe goed door, maar de verdediging stond meermaals in de weg. Daarnaast stond Tom wederom sterk te keepen, waardoor de 0-0 op het bord bleef staan. Met Justin op het middenveld hadden we wat meer creativiteit naar voren, wat onze aanvallen ten goede kwam. Kansen over en weer, maar het duurde toch zo’n 30 minuten, voordat het eerste doelpunt van de thuisploeg kon worden genoteerd. Een aanval over links rolde langs de achterlijn en werd vlak voor het doel binnengeprikt door een aanvaller van Patrijzen. Met Pascal probeerden we nog wat verse kracht in te brengen, maar na een halve minuut moest hij het veld weer verlaten na een ongelukkige val. Vogelwaarde rechtte de kopjes en voetbalde de eerste helft netjes uit. Uit diverse corners creëerden we nog veel kansen, maar met een 1-0 ruststand konden we de siroop gaan opzoeken.

Ronaldo
De tweede helft verliep precies hetzelfde als de eerste, waar Vogelwaarde hoop uit kon putten. Het zou een kwestie van tijd zijn voor we het eerste doelpunt konden zien van de groen-witten. Dat doelpunt kwam er na 10  minuten spelen. Een vrije trap werd door de leidsman aan Vogelwaarde gegeven op een afstand van zo’n 25 meter. Maikel Thuy bleek een ware vrije trappen-specialist, waar hij de bal behendig achter de goalie van Patrijzen legde. Ronaldo zou er trots op zijn geweest.

Strafschop
Met nog 30 minuten op de teller hadden de manschappen van Rob Hermus nog alle tijd om het tij te keren. Met Milan, Tara en Justin voorin, werden genoeg kansen gecreëerd, waarbij ook de verdediging de boel op slot gooide. Jammer genoeg kwam voor Vogelwaarde de nekslag door een strafschop. De warrig leidende scheidsrechter beoordeelde een inzet op de bal als een overtreding, waardoor hij de bal op de stip legde. Beledigende woorden van Patrijzen-spelers werden door de leidsman ook niet bestraft, waarop de wedstrijd nog uit de hand dreigde te lopen. Slimheid van de Vogelwaarde spelers zorgde ervoor dat dit niet gebeurde. De strafschop werd behendig achter Tom geschoten, waardoor de 2-1 op het bord kwam te staan. Het verdere verloop van de wedstrijd was nog steeds voor Vogelwaarde, waar ze in de laatste minuut nog een grote kans kregen. Helaas ging deze naast.

Volgende week spelen de JO17-1 een thuiswedstrijd tegen het nog puntloze Oostburg/IJzendijke JO17-2. Als een wedstrijd gewonnen kan worden, is het deze wel. Gezien de progressie van de laatste weken, belooft deze wedstrijd een ware kraker te worden. Uw support is van harte welkom om 11 uur!