Vogelwaarde wint kleine derby

Nadat Corn Boys wegens een tekort aan spelers afzegde, werd gelukkig Hontenisse 2 bereid gevonden om tegen Vogelwaarde 1 te oefenen. Op het redelijk bespeelbare 3e veld werd het 3-2. Vogelwaarde had het beste van het spel, op 2 fases na, vandaar de 2 tegendoelpunten.

In de eerste helft zagen we een Vogelwaarde dat gretig rond tikte en elkaar goed wist te vinden. Aanvallen van Hontenisse vonden sporadisch plaats. Deze aanvallen waren geen partij voor goalie Nieck Elderson, die voor de verandering zijn keepershandschoenen weer had aangetrokken. Na een 20 minuten voetballen konden we de 1-0 score noteren. Een mooi opgezette aanval werd teruggekopt, waarbij Rens de Dijcker klaarstond om deze binnen te schuiven. De rest van de wedstrijd was wederom voor Vogelwaarde. Het spannendste wat van Hontenisse kwam was een bal op de paal-Nieck-paal-Nieck. Een enkele minuten later was de aanval weer voor Vogelwaarde, die Jeffrey wederom behendig binnenschoot. Met dit doelpunt heeft hij zijn totaal van vorig jaar al geëvenaard.

Of het nu het late tijdstip was, of het slaapmiddel in de thee die eigenlijk voor Hontenisse was bedoeld, Vogelwaarde begon slap aan de 2e helft. Na een paar minuten spelen stond Nieck kansloos en was de 2-1 te noteren. De blauw-witten roken bloed, maar gelukkig wist Vogelwaarde de rug weer te rechten en was het juist routinier Mik de Sik die de score van het vlaggenschip wist uit te breiden na een goed verlopen aanval over rechts. De tweede helft was verder wederom voor Vogelwaarde, waarbij er niet veel spannends meer gebeurde tot de laatste 5 minuten. In enkele minuten stond Hontenisse aan het doel om de 3-2 binnen te schuiven, waar aan de andere kant de bal op de stip werd gelegd, omdat Michael onheus bejegend werd. Deze strafschop werd gemist, waardoor de eindstand van 3-2 de geschiedenisboeken in kan.

Vogelwaarde 1 is de komende twee zondagen vrij, maar is op zondag 6 november te bewonderen in ‘t Heilig land. De derby tegen SDO’63 begint om 14:30. Uw support is van harte welkom!