‘Sporting Lokeren’ wint 6e VV Vogelwaarde Voetbalquiz

Team ‘Sporting Lokeren’, bestaande uit Rick Moens, Jeffry Kints en Dennis van Passel, heeft vrijdag 30 december voor de vierde keer in de historie de grote VV Vogelwaarde Voetbalquiz gewonnen. De voetbalkenners eindigden net voor de winnaars van vorig jaar, ‘De Gladiatoren’, bestaande uit Wim Steijns, Lars Strijdonk en Marco Wauters. De 3e plek was een prooi voor Bas Verdurmen, Rudi de Waal en Rens de Dijcker.

Maar liefst 18 teams streden vrijdag tijdens de 6e editie van de VV Vogelwaarde Voetbalquiz om eeuwige roem én 3 kaartjes voor de oefeninterland Nederland – Italië op dinsdag 28 maart. De deelnemers beantwoordden 80 vragen over het lokale, regionale, nationale en internationale voetbal. Heden en verleden kwamen aan bod en veel vragen werden opgeluisterd met video- en geluidsfragmenten. Welke voetballer heeft de bijnaam ‘Il Divin Codinio’? Welke Zeeuwen zijn momenteel actief in de Jupiler League? En wie was de speler met de meeste interlands achter zijn naam tijdens het EK 2016? De ohhh’s en ahhhhh’s waren tijdens de het doornemen van de antwoorden niet van de lucht.

Ook onderaan de ranglijst was het spannend. Drie damesteams én een herenteam streden om de felbegeerde rode lantaarn. Uiteindelijk bleken Amber Mahu, Laura Tieleman en Anne Mahu nipt over de minste voetbalkennis te beschikken. Maar toch erg leuk dat er een aantal damesteams meededen aan de toch wel lastige quiz. Meedoen is immers belangrijker dan winnen! Volgend jaar uiteraard een nieuwe editie, met hopelijk net zoveel animo als dit jaar!