Vogelwaarde speelt wederom gelijk

Afgelopen zondag eindige Vivoo-Vogelwaarde in een 1-1 gelijkspel. Na een mindere openingsfase nam Vogelwaarde het heft in handen en maakte via Jeffrey Geers de 0-1. Ook na de rust waren er mogelijkheden tot meer, maar Vivoo maakte toch gelijk na ruim 60 minuten. In de slotfase redde Bas met knappe reddingen nog 1 punt voor de Zeeuws-Vlamingen.

Met een 14-koppige selectie reisde de groen-witten af richting Huijbergen. Waar thuis met 3-4 werd verloren (en vorig seizoen o.a. 5-5 werd gespeeld) beloofde het wederom een spektakel te worden. Echter opende Vogelwaarde niet scherp, zonder daarbij echte kansen weg te geven. Maar in de loop van de eerste helft kwamen de bezoekers steeds beter in hun spel en creëerde via mooie aanvallen goede kansen. Uiteindelijk was het Jeffrey die na een slimme schijnbeweging van Mik op de keeper afliep en rustig afrondde voor zijn 13e van het seizoen. 0-1. Kort voor rust mocht Vivoo de grootste kans noteren via de bekende nr. 11, maar die schoot net voorlangs.

De tweede helft was voetballend wat minder van Vogelwaarde en wat beter van Vivoo, zonder dat er over hoogstaand voetbal gesproken kon worden. De thuisploeg kwam er soms gevaarlijk uit, maar ook Vogelwaarde kreeg goede kansen op 0-2. Toch moest de 1-1 geïncasseerd worden na zo’n 20 minuten in de tweede helft. Een voorzet werd binnengewerkt door de clubtopscorer en het stond gelijk. In de fase hier opvolgend kregen beide ploegen nog kansen om te winnen, maar mocht Vogelwaarde keeper Bas bedanken voor het behaalde punt. Met enkele goede reddingen door ‘het schaap’ (aldus het publiek) bleef het bij 1-1.

Gezien o.a. buurman SDO’63 wist te winnen, is eventuele winst van periode 2 niet meer in eigen hand. Uiteraard zijn er nog genoeg mogelijkheden voor nacompetitie. Een belangrijke stap kan a.s. zondag alweer gezet worden. Dan ontvangt Vogelwaarde de mannen uit Nieuw-Namen.. aftrap om 14.30, graag tot dan!