Vogelwaarde 1 begint voortvarend

Vorig weekend bleven de groen-witten nog op een gelijkspel steken in Heerle, dit weekend kon het op eigen bodem Lepelstraatse Boys vrij gemakkelijk opzij zetten.

Op zondag 22 september ging Vogelwaarde 1 op bezoek bij één van de onbekende tegenstanders in de vernieuwde 5e klasse A. HSC’28 uit Heerle was de gastheer van het duel. Deze ploeg is mede-degradant en werd zodoende als één van de titelkandidaten bestempeld. Vogelwaarde en HSC wisten elkaar goed in evenwicht te houden, waardoor na het fluitsignaal een terechte 1-1 op het scorebord stond.

Een week later was het een oude bekende die op bezoek komt op het sportpark in Vogelwaarde. Lepelstraatse Boys was altijd een tegenstander van formaat in eerdere duels, maar door personele problemen bij de Brabanders, zet het een minder goede reeks neer.

Na een aantal speldenprikjes aan beide kanten, kon Martijn van Passel de score openen na een mooie voorzet van Jayvano, deze bal ging echter naast. Niet veel later zag doelman Barry een blauw-witte op het doel af komen, maar ook deze wist het net na een snelle counter niet te vinden. Niet veel later was het echter wél raak. Bjorn wist het strafschopgebied binnen te dringen, maar werd daar onjuist gestuit door een verdediger, waardoor scheidsrechter Geldof niet anders kon dan de bal op de stip te leggen. Penaltykiller Jeffrey ging achter de bal staan en zette de 1-0 op het scorebord. Niet veel later wist een goed voetballende Jayvano wederom een goede voorzet te geven, die bij Bjorn terecht kwam, die zijn tweede van het seizoen binnen kon prikken. Zodoende kon het equipe van trainer Patrick Boute met een mooie 2-0 voorsprong de thee opzoeken.

Na de rust was het wederom Vogelwaarde wat het spel domineerde. Na een klein kwartier voetballen kon Dennis profiteren van een goede steekbal, waarna hij zijn eerste treffer van dit seizoen (in het goede doel) kon noteren. Een minuut later komt de bal in de kluts voor het doel bij Lepelstraat, waarbij de bal via een verdediger achter zijn doelman werd getikt. Een enthousiaste grensrechter wist het doelpunt niet te annuleren: 4-0. Het slotakkoord was wederom voor Dennis. De zojuist ingebrachte Sven de Clippelaar kon Dennis met een steekbal lanceren, waarna hij de eindstand op het bord kon zetten: 5-0.

Volgende week gaat Vogelwaarde op bezoek bij Hoofdplaat, die met 0 punten onderaan staat. Vogelwaarde staat inmiddels op 2 punten achterstand op de nummer één op een zesde plaats. U bent allen welkom voor de nodige support!