Terde zet goede lijn voort

De verslaglegging dit kalenderjaar is ietwat anders van opzet dan vorig seizoen. Auteur A.L. kampte al langer met een writers block, hierop werd besloten dat de ‘man of the match’ (vakkundig gekozen door onafhankelijke jury Van Dijk/T.D.) het verslag mocht produceren.

Ondergetekende was de gelukkige vandaag om, overigens zeer terecht, gekroond te worden als man of the match! U kunt begrijpen dat de euforie van dit moment als sneeuw voor de zon verdween toen het besef indaalde dat de gekozen man of the match de verslaglegging van de wedstrijd mocht produceren.

Afijn, vandaag dus een schitterende herfstwedstrijd op het program, nat veld, prima temperatuur, 22 gretige mannen in de wei. Terneuzen 4  was een ietwat onbekende tegenstander maar afgaand op hun uitslagen van voorbije weken leken we een gemakkelijke middag tegemoet te gaan. 

In de goal Perry, hiervoor (van rechts naar links) Wilco, Tom, Bram en S. Lambert Vaste linksback A. Lambert was vandaag afwezig, hij was bij het 2e uitgenodigd om een cursus ‘’crosspass over 60 meter’’ te geven. Hopelijk dat de jonge heren hier wat van opgestoken hebben. Om dus voor niet teveel onwennigheid in de verdediging te zorgen stond er ook vandaag een Lambert linksback. Een middenveld bestaande uit de T.D., Koen, Harold en sebas. En het dynamisch spitsenduo Bart/Sander in de voorhoede. Neder zat alleen op de bank, Steven was de Grote afwezige, hij meldde zich na de wedstrijd bij de T.D. met symptomen die verdacht veel leken op een kater. Hoewel het gerucht van bloedarmoede ons ook redelijk plausibel leek…

De wedstrijd begon vrij aardig voor Vogelwaarde, de kansen regen zich in een rap tempo op en Terneuzen had hier nog niet echt een antwoord op. Het duurde dan ook niet lang voordat Bart een van z’n vele, vele kansen benutte, de 1-0 was een feit. Niet lang hierna zorgde een kleine miscommunicatie achterin ervoor dat de rappe spits van Terneuzen vrij gemakkelijk de 1-1 binnen kon schieten. Vogelwaarde liet zich niet van de wijs brengen en ging rustig door met aanvallen, veelal afgevlagd door de grensrechter van Terneuzen. Na een, zoals de T.D. het zelf beschreef, weergaloze steekbal richting Bart kreeg Vogelwaarde een terechte penalty. Harold bedankte voor de eer, en Bart schoot feilloos z’n 2e van de middag binnen.

Een opmerkelijk tafereel speelde zich af rond de 35ste minuut. Ter hoogte van de middellijn mocht Seppe een vrije trap nemen, de bal werd vakkundig klaar gelegd en de aanvalslinie bereidde zich al voor op een lange bal. Seppe had echter iets heel anders in gedachte..na het fluitsignaal presteerde Seppe het om de bal welgeteld 76,5 cm voor zich uit te spelen, iedereen (inclusief zichzelf) in vertwijfeling achterlatend. Uit pure wanhoop dribbelde hij hierna nog maar een aantal meters met de bal voordat de leidsman, ietwat lacherig, een vrije trap aan Terneuzen toe kende. De precieze bedoeling van deze uitvoering van de vrije trap is tot op heden nog onbekend, maar waarschijnlijk zal het iets zijn als: ‘’Het ligt niet aan mij, jullie snappen mij gewoon niet’’ 

De 3-1 kwam van de linker pantoffel van van de Berghen, een afzwaaiende bal belandde in niemandsland maar na een stevige sprint wist Sebas de bal te bereiken en schoot de bal, extreem beheerst, in het linkerhoekje onder de keeper. Dit onder luid gevloek van Sander die weinig vertrouwen had in de goede afloop van Sebas zijn schot. Het puntje agressie van Sander waar we later in dit verslag nog op terugkomen.

Koen had na goed doordrukken een compleet veld voor hem alleen om over te steken, dit vooruitzicht werd hem echter te veel en hij produceerde daarom de meest slechte schwalbe in jaren.  Uiteindelijk gingen we rusten met een comfortabele 4-1 voorsprong na een intikker van Harold.

De thee deed ons geen goed, na rust werd het erg rommelig en onstuimig. Terneuzen zette meer druk naar voren waardoor het voor Perry zijn neus wat drukker werd. Na goed verdedigend doorzetten van Tom werd de actie erna hem net teveel, met een vervelende hamstringblessure moest hij het veld verlaten. T.D. nam z’n plek in de zetel over. Verdedigen is een kunstvorm, zo ziet onze Wilco dat dus ook. Na een enorme scrimmage in onze eigen 16 werd een kiezelhard schot op doel afgevuurd. Co bedacht zich geen moment en gooide zich op z’n Wilcoeriaans met lijf en leden voor de bal.. hij bedacht dat zijn gezicht het beste wapen was om de bal tegen te houden..aldus geschiedde..

Daarna is er in de 2e helft , grofweg, 10 minuten gevoetbald. De rest van de tijd werd opgevuld met blessureleed over een weer, commentaar op de leiding, oeverloos geouwehoer passend bij het niveau. Koen vond de schwalbe van de week nog niet voldoende en wou ook graag de zaag van de week nog bijschrijven op zijn conto. Dit lukte hem vrij aardig, een sliding van zo’n 15 meter belandde keurig op de enkel van de snelle linksbuiten. Dit zorgde voor zo’n dusdanig tumult dat na 70 minuten de leidsman vond dat ook het voetbal een zodanige vorm van bijzaak was dat het spel werd stilgelegd zodat we ons volledig konden richten op het afzeiken van een ander.

Afijn na een minuut of 10 mochten we het spel dan toch hervatten en warempel er kwam zowaar weer een vorm van voetbal tevoorschijn. Harold, Bart en Seppe tilde de score uiteindelijk nog naar een fraaie 7-1 overwinning. Eerstgenoemde deed dat met een, dat mag toch gezegd worden, beauty van een vrije trap die ver buiten het bereik van de keeper in het doel belandde. Vrije trappen blijkt dus meer zijn ding te zijn.. Zolang het maar niet vanaf 11 meter is gaat het blijkbaar prima.

Bart scoorde vandaag 3 keer, een hattrick! Voor degene die de wedstrijd niet heeft gezien klinkt dit niet slecht..maar met een gemiddelde van 6 kansen per doelpunt zit hier misschien nog wat verbetering in. Positief puntje na deze wedstrijd is de leercurve die sommige spelers ingezet hebben. Van de Berghen leert steeds beter met kritiek omgaan en zakt zelfs sporadisch mee terug! Sander heeft zijn agressie ook redelijk onder controle. Redelijk zeg ik, want een klein tikje op z’n enkels kan hem nog steeds doen ontploffen.  Waarschijnlijk kampt hij met opgekropte woede op het werk wat hij dan op de zondag los laat.. Wij willen hem toch vragen om hier eens serieus over te praten. 

Volgende week staat het altijd fraaie affiche Vogelwaarde 3 – SDO ‘63 2 op d’n boek. Voor de trouwe lezers,  ook volgende week kunt u uw stem uitbrengen op ’’ The man of the match’’ ! stemmen dienen dezelfde dag voor 13.30u ingediend te worden bij M. van Dijk. Stemmen met volmacht is eventueel ook mogelijk.

F.B.