Fijne zomerstop!

Beste leden van VV Vogelwaarde,

Het seizoen zit er inmiddels op. De zomerstop is gestart. We kijken terug op een gekke tweede seizoenshelft. De coronacrisis hield en houdt nog steeds de wereld in haar greep. Voetbal werd even bijzaak. In deze nieuwsupdate blikken we terug én vooruit op het nieuwe seizoen….

Hervatten trainingen: het was even wennen

Vanaf maart werden trainingen, wedstrijden en de leuke activiteiten, waaronder onze jubileumviering, noodgedwongen geschrapt in de agenda. Gelukkig mochten vanaf 6 mei onze jeugdleden, en later ook de senioren, nog wel de trainingen hervatten. Zo konden we het seizoen toch nog een beetje vertrouwd met elkaar afsluiten. Dat alles ging niet zomaar: een uitgebreid coronaprotocol werd opgesteld, coronacoördinators zagen erop toe dat alles netjes en goed verliep en trainers werkten coronaproof trainingen uit met aangepaste trainingsvormen. Ook voor spelers en ouders was het even wennen, aan al die nieuwe regels. We willen iedereen dan ook heel erg bedanken voor de flexibiliteit en vindingrijkheid in de afgelopen periode. Dankzij jullie allemaal konden we in deze periode toch nog even genieten van het voetbalspelletje.

Corona: hoe nu verder?

De meeste teams hebben het seizoen inmiddels afgesloten met een leuke teamactiviteit. De versoepelingen in de coronamaatregelen lieten dat gelukkig toe. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we in september ‘normaal’ starten met het nieuwe seizoen. Binnen de lijnen dan toch. Voor buiten de lijnen blijft de 1,5 meter regel gelden. En ook in de kantine moeten de nodige maatregelen worden genomen. Daarover informeren wij iedereen tijdig voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen start.

Senioren teams

We zijn blij dat we ook volgend jaar weer over 3 heren senioren teams en een damesteam beschikken. Bij het 1e verwelkomen we een aantal ‘nieuwe’ spelers: Bas Verdurmen en Nieck Elderson keren terug bij Vogelwaarde. Van Sluiskil komt Marshel St Jacoba over naar Vogelwaarde. Daarnaast stromen vanuit de JO19 zes spelers door naar de senioren, waarvan een aantal zich in de voorbereiding aansluit bij de 1e selectie. De 1e selectie start zondag 2 augustus met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het programma vind je binnenkort op de website.

Nieuwe competitie-indeling 1e elftal: Zeeuws-Vlaamse 4e klasse

Het 1e kreeg eerder in mei al te horen dat het op basis van de positie op de ranglijst gepromoveerd was naar de 4e klasse. Deze week kwam het bericht dat de 5e klasse A volledig wordt opgeheven. Alle Zeeuws-Vlaamse vijfdeklassers van afgelopen seizoen spelen volgend seizoen in de 4e klasse met enkel Zeeuws-Vlaamse ploegen. Dit komt voort uit de onvrede van zowel Zeeuws-Vlaamse als Brabantse ploegen over de verre reisafstanden. Een aantal ploegen dreigde daardoor de overstap te maken naar de reserveklassen. Komend seizoen spelen – bij wijze van proef – voor carnaval alle ploegen 1 keer tegen elkaar in een halve competitie. De nummers 1 t/m 8 van de ranglijst werken daarna in het voorjaar een hele competitie af in een poule met de sterkste ploegen. De nummers 9 t/m 16 spelen nog twee keer tegen elkaar in een poule met de minder sterke ploegen. Over de promotie-degradatieregeling wordt nog nagedacht door de KNVB. In ieder geval staan er komend seizoen voor het 1e dus maar liefst 29 leuke wedstrijden tegen louter Zeeuws-Vlaamse ploegen op het programma! 

Jeugd

Ook bij de jeugd kunnen we komend seizoen weer een mooi, groot aantal teams op de been brengen. De samenwerking bij de oudere jeugd met Zaamslag wordt voortgezet. Afgelopen seizoen is er op een prettige manier samengewerkt; een mooie basis voor de toekomst. Komend seizoen beschikken we over de volgende teams: JO6, JO7, JO8, JO9, JO10, JO11, JO12, JO13 (samen met Zaamslag), JO15 (samen met Zaamslag), MO15 en MO17. Ow enne…. Wil je in de zomervakantie ook een paar dagen lekker voetballen? Meld je dan aan voor de Jong United Zomervoetbaldagen op 13 en 14 augustus op onze velden. 

Onderhoud aan de accommodatie

De vrijwilligersploeg heeft aangegeven tijdens de zomerstop lekker door te gaan met klussen. De velden sproeien, verfklussen, terugkerend onderhoud… Wekelijks steken de vrijwilligers de handen uit hun mouwen, zodat onze accommodatie er ook komend seizoen weer piekfijn bij ligt. Daar mogen we trots op zijn! Voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen start, organiseren we onze jaarlijkse schoonmaakavond, waarbij we de kantine en kleedkamers een grote beurt geven. De datum maken we binnenkort bekend via de website, nieuwsbrief en op facebook. Alle hulp is die avond welkom en iedereen kan iets doen. Dus mocht je kunnen: graag!

Activiteiten in het nieuwe seizoen

We hopen natuurlijk dat we komend seizoen de extra activiteiten, die het voetballen bij VV Vogelwaarde nog leuker maken, weer mogen hervatten. Te beginnen met de kaartcompetitie, waarvoor nog 1 kaarting van afgelopen seizoen ingehaald moet worden. We kijken of we die in september weer in kunnen plannen. De Bosse Pielenloop staat op zaterdag 24 oktober op het programma. En in het weekend van 13 t/m 16 mei 2021 is het natuurlijk helemaal groot feest, tijdens het 75-jarig jubileumweekend! Dit jaar kon het helaas niet doorgaan, we hopen het volgend jaar dus extra goed in te halen. Het programma is niet veranderd. Je kunt het vinden op https://jubileum.vvvogelwaarde.nl.

Financieel gezond

Uiteraard liepen we ook als vereniging de afgelopen maanden veel inkomsten mis door de coronacrisis. Denk aan inkomsten uit de kantine, maar ook door de evenementen die niet konden doorgaan, zoals het wijkentoernooi, jeugdtoernooi, jubileum en het beachvoetvolley weekend. We hebben die financiële gevolgen goed weten te beheersen, mede omdat we een financieel gezonde vereniging zijn. Tijdens de Algemene Ledenvergadering in september brengt de penningmeester verslag uit over afgelopen seizoen. De uitnodiging daarvoor ontvangen alle leden binnenkort.

Tot slot

Gezondheid is het allerbelangrijkste. Dat hebben we de afgelopen maanden meer dan ooit gemerkt. Geniet allemaal van de vakantie, maar blijf vooral ook gezond. Zodat we elkaar allemaal in augustus / september weer kunnen zien voor de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

Bestuur VV Vogelwaarde