Nieuwe coronamaatregelen: amateurvoetbal stilgelegd

Dinsdag 13 oktober heeft het kabinet nieuwe, strengere coronamaatregelen aangekondigd. De nieuwe maatregelen hebben helaas opnieuw veel impact op het amateurvoetbal. De maatregelen zijn als volgt: 

  • Wedstrijden zijn voorlopig niet toegestaan. Dit geldt zowel voor de jeugd als senioren. 
  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of met maximaal 4 personen. Dit betekent dat de senioren-teams voorlopig niet in groepsverband mogen trainen. 
  • Voor kinderen tot 18 jaar is sporten in teamverband binnen de eigen vereniging wel toegestaan. Jeugdtrainingen kunnen dus doorgaan. 

Regels voor de jeugdtrainingen:

  • Naast de kantine zijn ook de kleedkamers en doucheruimtes vanaf nu gesloten. Omkleden voor de training en douchen na de training doe je thuis. 
  • Ben je niet fit? Kom dan niet trainen. Blijf thuis en laat je testen.
  • Bij de training zijn geen ouders of andere personen toegestaan langs de lijn. Haal je je kind op na de training? Wacht dan op de parking. Houd daarbij rekening met de algemene coronaregels: 1,5 meter afstand en maximaal met 4 personen bij elkaar staan.
  • De spelers van de JO13 en JO15 samenwerkingsteams Zaamslag/Vogelwaarde gaan voorlopig weer apart trainen. De spelers uit Zaamslag trainen in Zaamslag en de spelers uit Vogelwaarde in Vogelwaarde. Zo is er minder reisbeweging.

De maatregelen gelden tot minimaal 27 oktober 2020. Het aantal besmettingen moet duidelijk verminderen, voordat het kabinet besluit om maatregelen te versoepelen. 

We vinden het uiteraard erg jammer dat we voorlopig weer minder of zelfs helemaal niet mogen voetballen. We gaan met zijn allen niet alleen het sportieve, maar ook het sociale aspect missen. Daarnaast zorgt de sluiting van de kantine ervoor dat onze vereniging opnieuw belangrijke inkomsten misloopt. Helaas. Al snappen we dat de nieuwe, strengere maatregelen noodzakelijk zijn. Gezondheid staat nog steeds voorop!

Mochten er naar aanleiding van de nieuwe maatregelen nog vragen zijn, neem dan contact op met een van de bestuursleden. Blijf gezond en hopelijk tot snel. 

Bestuur VV Vogelwaarde