VoetbalJournaal.com in gesprek met Sven de Clippelaar

De weg tussen Eindhoven en Hengstdijk is inmiddels voor Sven de Clippelaar zeer bekend geworden. De 21-jarige middenvelder reist ieder weekend vanuit zijn kamer in de Lichtstad terug naar zijn vertrouwde dorp, om natuurlijk de vrijdagtraining en de wedstrijd bij zijn club niet te missen.

Nadat hij bijna de gehele jeugdopleiding had doorlopen, mocht De Clippelaar al op jonge leeftijd zijn opwachting maken voor de hoofmacht van de groenwitten. “Bij de jeugd heb ik het altijd naar mijn zin gehad en hebben we mooie kampioenschappen mee mogen maken.” Echter moest de technische middenvelder op 17-jarige leeftijd wel wennen aan het seniorenvoetbal. “Met name op fysiek gebied merk je toch wel de verschillen met de jeugd.”

Momenteel heeft De Clippelaar zijn plek bij het vlaggenschip helemaal gevonden, waarmee hij in de voetsporen treedt van zijn vader. “Hij komt ook regelmatig kijken naar het eerste waar hij natuurlijk zelf vroeger ook in speelde, dat is alleen maar leuk.” Wedstrijden mist De Clippelaar niet graag, maar de dinsdagtraining moet hij helaas wel iedere week aan zich voorbij laten gaan. Ondanks dat hij woonachtig is in Eindhoven, komt de middenvelder wel ieder weekend terug om zijn hobby dan niet te missen. Doordeweeks houdt de student zijn conditie echter wel keurig op peil. “Ik speel in Eindhoven altijd in de zaal.”

Ook De Clippelaar mist op dit moment het spelen van wedstrijden enorm. “We hadden wel meer verwacht en gehoopt van dit seizoen.” Voor het komende seizoen heeft de middenvelder dan ook mooie ambities. “We hebben een leuk team en ik denk dat we zeker bovenin mee kunnen draaien.” Ook op persoonlijk vlak heeft De Clippelaar een mooie doelstelling. “Het zou natuurlijk mooi zijn om meer te scoren en assists te geven,” lacht hij.

Ook de komende jaren zal De Clippelaar zeker nog het groen blijven dragen. “Al je vrienden voetballen bij VV Vogelwaarde en dat maakt het altijd super gezellig. Ik heb er enorm veel plezier in en het is natuurlijk niet voor niks dat ik ieder weekend terugkom,” sluit hij mooi af.


Vv Vogelwaarde is Club van de Week bij VoetbalJournaal. Van dinsdag 25 t/m vrijdag 28 mei gaat de krant dagelijks in gesprek met verschillende betrokkenen bij onze vereniging.