75 jaar VV Vogelwaarde: wat een geweldig feest!

We moesten er even op wachten, maar dat was het dubbel en dwars waard! Het 75 jarig jubileum dat we vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september vierden. was een groot succes en een geweldig feest! We blikken nog even kort terug.


Oud ledentoernooi

Het jubileum startte op vrijdag met een oud-leden toernooi. Ruim 60 oud leden en senioren leden gingen de strijd met elkaar aan. Het resultaat: prachtige hoogstandjes, fraaie doelpunten, veel grappige momenten en waarschijnlijk nog meer spierpijn op zaterdag! Na afloop was er een beregezellige feestavond met de band WoodWorks en onze lokale feest DJ Rick.
Foto’s: https://photos.app.goo.gl/kot6gtGNptPi8hTAA


Jubileumreceptie

Tijdens de traditionele jubileumreceptie kwamen tientallen verenigingen uit het Zeeuws-Vlaamse en verenigingen uit het dorp langs om het bestuur te feliciteren met het jubileum. Tijdens de jubileumreceptie ontvingen voorzitter Harold de Rijk, penningmeester Arno Wauters en kantinebeheerder Evelyne van Passel uit handen van KNVB ambassadeur Willy Spinnewijn een zilveren bondsspeld voor hun jarenlange inzet. Bestuurslid Johnny de Kort ontving de speld van verdienste van VV Vogelwaarde. Proficiat allen!
Foto’s: https://photos.app.goo.gl/vAYXVUGmEJrJ6gbb9


Wedstrijden Oud Vogelwaarde en dames

Direct na de jubileumreceptie vond El Classico plaats: Oud Vogelwaarde – Oud Hontenisse. De iets jongere veteranen van Hontenisse bleken iets fitter dan de groen-witten. Zij wonnen de wedstrijd overtuigend. De dames gingen de strijd aan met een selectie van oud speelsters. Leuk om ook die oud-leden weer terug aan het werk te zien! Dat ze het voetballen nog niet verleerd zijn, bleek wel! De oud-speelsters wonnen de wedstrijd met 1-0!

Foto’s:
– Wedstrijd Oud Vogelwaarde – Oud Hontenisse: https://photos.app.goo.gl/avYWpsVLEAGSxhjy7
– Wedstrijd dames: https://photos.app.goo.gl/ma9XDKcuVF3E2Em27


Vogelwaarde – Oud Feyenoord

Hét hoogtepunt van het jubileum was natuurlijk wel de wedstrijd Vogelwaarde – Oud Feyenoord. 700 bezoekers zagen hoe de 1e selectie goed partij bood aan de oud-profs van Feyenoord. Oud Feyenoord reisde met veel bekende namen af naar Vogelwaarde: onder andere Henk Vos, Patrick Paauwe, Bennie Wijnstekers, Mike Obiku, Ali Boussaboun, Glenn Loovens en Gill Swerts waren van de partij. Regi Blinker bleef vanwege een blessure aan de kant en zag hoe zijn ploeg het eigenlijk vrij lastig had met Vogelwaarde! Martijn van Passel kwam in de eerste helft dichtbij een doelpunt, uit een vrije trap. En Jasper van den Ouden stuurde met een technisch hoogstandje meerdere oud profs het bos in. In de 2e helft leek er alsnog een doelpunt te vallen, toen Oud Feyenoord van arbiter Dries de Korte een onterechte penalty kreeg. Henk Vos voelde het arbitrale foutje gelukkig goed aan en mistte de strafschop bewust. De wedstrijd eindigde daardoor in 0-0. Helaas geen doelpunten, maar er viel genoeg te genieten. Uiteraard werden na afloop de nodige kiekjes gemaakt. Direct na de wedstrijd barstte er een groot feest los in de feesttent. DJ Fabian zorgde dat de voetjes van de vloer gingen. Vogelwaarde en omstreken was – na 1,5 jaar corona-beperkingen – duidelijk toe aan een feestje!

Verslaggever Aector Dooms van de PZC maakte een mooi verslag van de wedstrijd Vogelwaarde – Oud Feyenoord en sprak na afloop met een aantal hoofdrolspelers.

Foto’s:
– Wedstrijd Vogelwaarde – Oud Feyenoord: https://photos.app.goo.gl/KqnDwQNxLPGKFHVTA
– Feestavond met DJ Fabian: https://photos.app.goo.gl/SvBuVzJsRw2wZtBYA


Voetbalclinic Jong United

De zondag stond in het teken van de jeugd. Alle jeugdleden ontvingen een leuke voetbalclinic van Jong United. De ervaren trainers daagden de spelers uit met verschillende spelvormen en oefeningen. De uitdagende opblaasbare attracties maakten het voetbalfeest compleet!

Ook Omroep Zeeland kwam nog even op bezoek. Zij maakten een leuk item over het jubileum!
Eerder al was ook voorzitter Harold de Rijk in het kader van het jubileum te horen op Omroep Zeeland Radio.

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/Vs5Q5aYhTzQvhhN5A