Goede start competitie voor Vogelwaarde: winst op Oostburg

Vogelwaarde 1 is de competitie afgelopen zondag goed gestart. Het keurkorps van trainer Patrick Boute versloeg in eigen huis één van de titelkandidaten in de 4e klasse: Oostburg. Het werd 3-1.
De PZC deed op de website kort verslag van de wedstrijd:


Vogelwaarde-Oostburg 3-1: ,,Een overwinning voor in de geschiedenisboeken”, aldus een opgetogen Patrick Boute. Daar zag het beslist niet naar uit toen Gilles de Decker al na zeven minuten de score opende namens de sterkere bezoekers: 0-1. De thuisploeg herpakte zich en maakte uit de eerste goede tegenaanval gelijk via Nieck Elderson: 1-1. Dennis van Passel bracht vanaf de stip de 2-1-stand bij rust op het bord. Dezelfde speler besliste in de slotfase na een gelijkwaardige tweede helft de wedstrijd definitief: 3-1.


De overwinning in de seizoensouverture volgt op een eveneens goede voorbereiding. Tegen derdeklasser Clinge bood Vogelwaarde goed partij (4-2 nederlaag na een 1-2 voorsprong met rust). Van het Vlaamse Sporting Sint-Gillis-Waas werd met 3-4 gewonnen en ook tegen de oud profs van Oud Feyenoord speelde Vogelwaarde verdienstelijk (0-0).
Afgelopen week werd in het bekertoernooi nipt met 2-1 verloren van Ria W. Donderdagavond staat de 2e bekerwedstrijd op het programma, thuis tegen WVV’67 1.