Derby tegen VV Hontenisse duurt 10 minuten te kort

De eerste van een aantal derby’s stond afgelopen zondag op het programma. Koploper Hontenisse kwam op bezoek op het sportpark. Na een 1-2 ruststand werd er in de tweede helft niet meer gescoord. Zodoende werden de groen-witten met een minimaal verschil aan de kant gezet.

Vogelwaarde bevond zich met een redelijk fitte selectie aan de aftrap. Pupil van de Week Koen de Schepper (o10) liet zien hoe er gescoord moest worden bij doelman de Graaf. Na de aftrap waren beide teams goed aan elkaar gewaagd. Het was echter één van de blauw-witte jongelingen die de score opende tegen het thuisteam. Van Goethem zette na 21 minuten voetballen de 0-1 op het scorebord. Het massaal op komen dagen publiek zag dat Vogelwaarde beter in de wedstrijd kwam, want 3 minuten later werd een snelle uitbraak op de rechterflank voor het doel gebracht, waaruit Kevin van de Brande de 1-1 kon scoren. Vlak voor tijd was het wederom Jesse van Goethem die het net liet bollen. Assistent-scheidsrechter Sijnesael dacht nog aan buitenspel, maar leidsman Reijne uit Etten-Leur wilde van niets weten en liet beide teams met een 1-2 ruststand de thee opzoeken.

Na de rust was het wederom een sterker Hontenisse wat de toon voerde, met enkele goede counters en doelpogingen van Vogelwaarde. De laatste 10 minuten waren echter voor Vogelwaarde. Hontenisse werd onder druk gezet op de eigen helft en het naar voren sturen van Jayvano zorgde ook voor meer gevaar. De stand bleef echter 1-2, want zoals trainer Boute in de PZC mooi geciteerd werd: “de wedstrijd duurde 10 minuten te kort”.

Volgende week speelt Vogelwaarde in en tegen VV IJzendijke, wat goed aan de competitie begonnen is. Zou Vogelwaarde de 2-3 eindstand van vorig seizoen kunnen evenaren?

Opstelling: Bas – Marshel, Rick, Bjorn, Jayvano – Sven, Dennis, Jasper (Rob), Kevin – Jeffrey (Michel), Nieck (Martijn)
Man of the Match Voetbal.nl: Rick Moens