3x winst en gelijkspel voor Terde

Na de mislukte seizoensstart (2-6 verlies tegen Terneuzen) heeft het Terde de weg naar boven gevonden. Er werd achtereenvolgens gewonnen van Corn Boys 4 en Graauw 4, gelijkgespeeld tegen Clinge 3 en afgelopen zondag werd na een ware Houdini act RIA W. opzij gezet. De verschillende MotM’s van de wedstrijden praten u graag – in meer of mindere mate – bij!

Zondag 10 oktober
Vogelwaarde 3 – Corn Boys 4 7-4
MotM: Dijardas Mazonas

Mes įveikėme „Corn Boys“ rezultatu 7:4, o aš įmušiau 4 kartus! Tai buvo ataskaita. iki kitos savaitės. Bučiniai nuo Dijardas.

Zondag 17 oktober
Vogelwaarde 3 – Graauw 4 7-2
MotM: Rick Simons

Voor de wedstrijd begint gaan we ons omkleden, hier gebeuren wel eens vaker rare taferelen maar dit hadden we nog nooit meegemaakt. Wim wil zijn sokken kapot knippen omdat zijn scheenbeschermers anders niet blijven zitten??? De voorzitterT schrok, maar was gerustgesteld met de belofte dat Wim nieuwe sokken zou kopen.

De wedstrijd begint om 10:30 onder leiding van Sjarco vd Bergen. Terde trapt af met naar horen zeggen de 6e nieuwe doelman op goal (dat belooft wat). Al snel is het openingsdoelpunt een feit met een kneiter van een schot. Bart prikt hem binnen (de winkelhaak trilt nog heb ik gehoord).

Sebastian maakt kort daarna de 2-0 met een soortgelijk afstandsschot en de vaart zit er dus lekker in. Bij Graauw loopt er een bekende oud Vogelwaarde spits op het veld. Hij dacht wel even snel langs de verdediging te kunnen glippen en de keeper te passeren, maar moest in laatstgenoemde zijn meerdere erkennen. Heel Graauw schreeuwde om een penalty. Aanvoerder van Graauw boos en met geel naar de kant. En dus hét moment voor goaltjesdief Bart om er nog 2 doelpunten bij te prikken.

In de 2e helft een nieuw spitsenduo: Majed en Dijardas. Sander mocht gaan heersen op het middenveld. De druk ligt hoog op de schouders van Dijardas na zijn 4 doelpunten van de week ervoor, maar hier gaat hij makkelijk mee om. Hij maakt opnieuw 3 doelpunten. Wilco is nog de herhalingen aan het terugkijken van het 1e doelpunt (niemand heeft het gezien, maar toch lag de bal in het net).

Smetje op de middag: we krijgen nog 2 pingels tegen. De eerste wordt veroorzaakt door Bart (die inmiddels naar de rechtsback positie was gezakt), de tweede door Steven (die dacht dat hij keeper was).
Eindstand 7-2 en een lekker bakje pils van Mark!

Zondag 24 oktober
Clinge 3 – Vogelwaarde 3 2-2
MotM: Jimmy van Delft

Clinge 3 – Vogelwaarde 3 stond onder leiding van H. C. uit K. die voor de gelegenheid nieuwe regels had verzonnen, onder het motto: als je iets onhandigs doet dan wordt daar niet voor gefloten. Hij moest dus niet vaak fluiten.🤣

Bart V was onze vlaggert.

De wedstrijd begon aftastend van 2 kanten. Veel middenveld spel, met weinig aanvalslust. Sommige spelers wisten niet goed bij welk team ze speelden, aangezien de bal net zo makkelijk naar een groene als een rode werd gespeeld.
Eigenlijk uit het niets kwam er een diepe bal op de Clinge spits. Jimmy stapte om hem buitenspel te zetten en keek naar Bart hoe die zou vlaggen. Helaas deed hij dat niet en dus kon de spits zo richtig ons doel om Rick uit te spelen. Dit was niet nodig, aangezien Rick even daarvoor werd weggeroepen en hij een ronde kinderboerderij aan het doen was. 1-0. Achteraf zei Bart dat hij wel had kunnen vlaggen, maar ja dat was nou net niet een nieuwe regel😴

Na 30 min kwam Davy voor Wim (die de druk om 90 min te spelen niet aan kon). Barry verving Majed en Maarten kwam op de plek van Harold(die nog last had van zijn hardloopavontuur op de zaterdag). Al vrij snel versierde Thomas een corner. Alle luchttroepen van Clinge en Vogelwaarde schoven de 16 in, iedereen sprong 1 meter de lucht in en Davy bleef als enige naar de lage bal van Bart kijken. Hij nam hem rustig aan en schoof hem nog rustiger in de rechtse hoek. 1-1.
Hierna was Vogelwaarde heer en meester over Clinge. Dave dribbelde vanaf links langs een man of 7/8 (sommigen wel 3 keer). Toen hij uiteindelijk werd neergelegd tussen 5 verdedigers werd er een terechte strafschop toegekend. Harrie op de bank, dus Bart zou hem wel even binnen schieten🤔. Helaas kon hij niet meer dan in de rust erkennen dat het een slecht ingeschoten penalty was. Dit hadden we allen al gezien,maar uit respect voor Bart dat niet gezegd😊. Net voor rust nog een vervelend moment: Clinge linksback T.W. verdraaide zijn knie op een ongelukkige manier, hij moest de strijd staken en zelfs met de ambulance naar Terneuzen. Tom: namens Vogelwaarde 3 wensen we je een voorspoedig herstel en hopen je snel weer op de velden tegen te komen.😘

In de rust werd er zoals eigenlijk altijd veel gepraat en weinig gezegd. Bij Clinge hadden ze andere plannen bedacht,ze brachten er een extra aanvaller bij. Nog voor we op het veld waren,sprong deze hazewind hond op TD van Delft en probeerde hem met een gerichte beet uit de wedstrijd te happen. Gelukkig werd deze aanval gepareerd en droop de extra aanvaller af, TD achterlatend met een gapend gat in zijn shirt.
Afijn, de 2e helft was clinge veel feller. Ze wilden graag winnen van ons en wij wilden niet perse winnen leek het (was mijn gevoel). Na een mooie cross bal stond de Clinge spits vrij in de 16. TD van Delft was er opnieuw snel bij met een sliding, alleen stuitte de bal terug voor de spits, die hem rustig in het doel schoof. 2-1.
Na een uur was Harold weer uitgerust. Hij kwam het veld weer in voor de moegestreden Tom. Majed verving de falende Bart en Wim loste Thomas af. Kort hierna zag TD dat er een veldspeler bij Clinge in het doel stond. Seppe begreep de boodschap, kreeg de bal van Maarten en schoot ruim van eigen helft de bal over de iets voor zijn doel staande keeper. Met precisie in de verre bovenhoek! 2-2. Dit was volgens Seppe zijn enige goede bal van de dag. Hij had natuurlijk een hele nacht niet geslapen, omdat hij nog opgewonden was van “zijn” goed georganiseerde Bosse Pielenloop. Hij liet zich dus snel wisselen voor Thomas. Majed dacht nog een keurige voorzet te geven op helaas een Clinge spits(die met de rode shirtjes😴). Gelukkig schrok die er zelf van en schoot hij de bal naast het doel van onze Rick. De keurig leidende (of lijdende) Honny floot voor de derde helft en we konden allen gaan douchen. Clinge won deze 3e helft🍻.

Zondag 31 oktober
Vogelwaarde 3 – Ria W. 3. 5-4
MotM: Steven van Leemput

Deze regenachtige dag begon slecht met 3 afmeldingen. Er bleven 13 spelers over, waarvan niet allemaal fit…
Marc begon zoals gewoonlijk met zijn speech en hij vond dat er zeker tegen Ria één punt haalbaar was, ondanks dat Ria een sterk team had. De volgende mannen moesten het vandaag gaan doen:

Bart Sander

Onze bankzitter was Bram. Jimmy nam de vlag ter hand.

Ria begon sterk en kwam ook aan serieuze kansen in de eerste minuten. De ploeg uit Westdurpe kwam op een voorsprong door een terechte strafschop. De ietwat bonkige spits kwam in de zestien, Wilco ging het duel aan en stak zijn voet uit, een tuimeling en schreeuw waren het gevolg (het was wel een terechte strafschop, iedereen was hier wel over uit 🙈). Tashunko zat nog in de juiste hoek, maar helaas ging de bal er toch in 0-1… Door de voorsprong kreeg Ria er alle vertrouwen in. De ploeg speelde goed en ging nog fanatieker spelen. Ze drukten Terde steeds meer terug op de eigen helft en de 0-2 was al snel een feit na een goed uitgespeelde kans. Wilco en Mike wisselden daarna van positie. Barry wisselde voor Bram. En gastspeler Brent, die zijn debuut voor de senioren maakte, kwam voor Sven. Vogelwaarde kreeg na de omzettingen wat meer grip op de wedstrijd. We kregen steeds meer kansen en kwamen terug in het spel. Sander was 2x dichtbij een goal, maar zijn vizier stond – zoals wel vaker – niet helemaal scherp. Daarnaast was er ook veel slordig balverlies bij Terde, waardoor ook Ria gevaarlijk bleef in de omschakeling. Na een goede steekpass vanuit het middenveld kwam Bart vlak voor rust oog in oog te staan met de keeper van Ria. Bart speelde de keeper rustig, dribbelde nog ongeveer tot de cornervlag, maar wist uit een moeilijke hoek toch de 1-2 te scoren. Direct daarna klonk het rustsignaal. Hiermee gingen we toch nog met een goed gevoel de kleedkamer in. 💪🏻 Het had zomaar 1-5 kunnen zijn, maar in de kleedkamer was iedereen het er al gauw mee eens dat er met deze tussenstand nog iets te halen viel.

Die goede hoop vervloog al snel, want de tweede helft begon al snel met een tegendoelpunt. Het groen-witte middenveld en de verdediging stonden niet goed en Ria zag een mooie kans om de 1-3 te maken. Vogelwaarde ging echter niet bij de pakken neerzitten. Onze koppen gingen omhoog en we speelden weer strijdlustig. Brent verschalkte met een knappe actie zijn tegenstander en kon de bal breed leggen op Bart. Die benutte de kans en werkte de bal tussen de 2 palen, in het net. 2-3! Helaas was het na een minuut alweer prijs aan de andere kant van het veld. Een vrije trap werd voor de goal gebracht, Brent liet zijn man lopen en helaas… de man werkte de bal gecontroleerd af in de linkerhoek. Hierna kakten (gelukkig) de spelers van Ria W. wat in. Zij waren het steeds vaker niet eens met de keuzes van de scheidsrechter en mopperden veel op elkaar. Terde kon daardoor snel weer terug in het spel komen en ging ervoor. Sander verschalkte zijn tegenstander op links, gaf met zijn befaamde buitenkantje rechts voor waarna Bart zijn derde van de middag kon binnentikken. 3-4! Ria W. verloor steeds meer duels en verloor ook kort daarna een speler voor tien minuten, na een gele kaart voor het aanhoudende commentaar op de leiding. Toen kwam de gouden wissel🤩. Jimmy kwam erin voor Bram. Jop nam het vlaggen van Jimmy over. Mike en Harold zetten het team op scherp en coachten goed. Maarten gaf een prachtige steekpass op Harold, waardoor Harold, door een goede afwerking, ons op 4-4 zette. Terde zette alles op alles om de winst binnen te slepen. De gezichten van Ria 3 zakten ondertussen steeds verder naar beneden, balend dat ze de dikke voorsprong weggaven. Het was uiteindelijk Jimmy die met een splijtende steekpass Harold vrij voor de keeper zette. Die werkte hem weer mooi af tussen de palen. Dit bracht ons op een mooie 5-4 voorsprong. Iedereen was erg blij, al was de winst nog niet binnen. Er stonden nog 10 minuten op de teller. Jeffry gooide zich nog een paar keer goed voor zijn mannetje en het complete team probeerde met man en macht de overwinning over de streep te trekken. Maarten, Bart, Sander en Barry verzuimden de wedstrijd helemaal in het slot te gooien. Daardoor kon Ria tot in de laatste minuten nog gevaarlijk blijven. Eindelijk was daar het verlossende eindsignaal! De 3 punten, waar wij zo hard voor gevochten hadden, waren weer binnen.

In de kleedkamer overheerste trots, Marc gaf nog even een emotionele speech en verkoos Steven tot MOTM. En uiteraard was er weer een bakje pils van Marc op de overwinning!!