Terde verliest er lustig op los!

Na een aantal succesvolle seizoenen sputtert de motor van de equipe van TD van Delft dit jaar wat vaker. Wellicht komt het door het gebrek aan wedstrijdritme na corona. Of worden we gewoon een dagje ouder?

De afgelopen weken stonden wedstrijden tegen Koewacht en koploper Terneuzen op het programma. De mannen van de wedstrijd deden uiteraard braaf verslag…

Zondag 20 maart: Koewacht 3 – Vogelwaarde

Na de thuiswedstrijd, die we net verloren hadden met 3-4, gingen we met goede moed richting koewacht. Een gelijkspelletje thuis was wel terecht geweest, dus we gingen er vanuit dat er wel kansen lagen voor een goed resultaat. Voorafgaand aan de wedstrijd uiteraard de wijze woorden van mij om het team op scherp te zetten. Het enige dat echter op scherp stond deze middag, bleek achteraf de achillespees van Sander te zijn.

De wedstrijd was amper 16 minuten bezig en we stonden al met 3-0 achter tegen een aardig versterkt Koewacht. Het 1e was vrij, waardoor vrijwel het complete middenveld ingevuld was met selectiespelers.
De 1-0 werd op fraaie wijze gemaakt door Remco Baert, daarna was het tweemaal Jeffrey Kox die het net vond.
In het veld sprak de aanvoerder het team toe:
Blijven voetballen en het beste er van maken dan maar. Vlak voor rust werd het echter nog erger na een doelpunt van Peter de Caluwé.

Tijdens de rust koppen bij elkaar; we begonnen de 2e helft gewoon bij 0-0. Het bleek ijdele hoop, we kwamen maar niet in de wedstrijd en het werd erger en erger. Na de 5-0 van Zoë Schelfhout zorgden opnieuw Jeffrey Kox en Werner Poppe voor de 7-0 eindstand. Iedereen van Terde wilde dat de scheidsrechter maar af floot. Wat een lijdensweg die ochtend op koewacht. Snel vergeten. Normaal gun ik de bokaal aan een speler, maar dat zat er niet in. Daarom nam ik hem zelf maar mee. Op naar betere tijden.
M van Dijk

3 april: Terneuzen 4 – Vogelwaarde 3

Man of the match: al was het waarschijnlijk meer om mijn vlagcapaciteiten, dan om het tekortkomen tegen mijn tegenstander.
Hoe was de rest dan? Volgens supporter Siem erg slecht. Geen positieve punten. Volgens mij waren er wel wat positieve punten, maar daarover later meer. Na de weinig inspirerende speech van onze inspirator werden we met een 4-5-1 formatie het veld ingestuurd. De bedoeling was om een lekker potje te ballen, met weinig goals tegen. Dit was al na 3 minuten mislukt. Na een afgeslagen corner en een volley van de 16, lag de bal al achter jop. Al snel volgden de 2 en 3-0. Het sein voor de vlaggende TD van Delft om in te grijpen met wissels en omzettingen. Helaas hielp dit ook niet en zo liepen we van t kastje naar de muur, met een 6-0 ruststand op de borden.

De thee deed ons gelukkig goed en na een keeperswissel en vrijwillige wissel van ondergetekende (goed idee om te gaan vlaggen, dat ging toch beter) kwamen we weer het veld op. Kwam het doordat we er korter op zaten of toch omdat Terneuzen gas terug nam? Het ging in ieder geval stukken beter, we kwamen meer aan de bal en kregen meer ruimte. Dit leverde dan toch weer een doelpunt op van Dijardas en later nog van Maarten. Ja Siem, toch positief: de 2e helft verloren we ‘maar’ met 3-2.

Ook de 3e helft verloren we, al kon die voor Justin niet lang genoeg duren, aangezien hij maar bleef wachten op zijn broodje frikandel. Volgende week toch maar weer bij Nel bestellen justin. Op naar de wedstrijd van volgende week. Tegen Terhole ,eh Graauw 3.
Zoef