Feestelijke opening nieuwe sportkooi

Onder een stralend zonnetje en onder het oog van vele toeschouwers verrichte wethouder Jean-Paul Hageman van de gemeente Hulst op zondag 22 mei de aftrap van de officiële opening van onze nieuwe sportkooi. Een prachtige nieuwe voorziening voor Vogelwaarde, gerealiseerd door onze top-vrijwilligers en met dank aan de verleende subsidie van de gemeente en steun van de dorpsraad.


In november 2019 schreven we een initiatiefvoorstel voor het gemeentelijke project “Boost voor wijk of dorp”. Ons plan bestond uit het realiseren van een sportkooi, uiteraard met goede onderbouwing. Dorpsraad Vogelwaarde speelde een coördinerende rol.

Ons initiatiefvoorstel won en daarmee was een deel van de financiering geregeld. Vanwege de corona-perikelen ging het plan nog even de ijskast in. Maar even later begon toch het nadenken over begroting, locatie, afmetingen, ondergrond, leveranciers, offertes en een plan van aanpak.

In september 2021 werd gestart met het grondwerk, daarna werd de vloer gestort en vervolgens werd in december de kooi geplaatst. Aansluitend volgde de grootste uitdaging met het plaatsen van de muurtjes op maat. Een passende verlichting mocht niet ontbreken en toen was het wachten op goed weer, om in april 2022 een mooie grasgroene coating aan te brengen. 

We zijn erg trots op het resultaat! Er staat een prachtige sportkooi, waarvan de jeugd al volop gebruik maakt. Waar het kon, zijn de werkzaamheden door onze eigen vrijwilligers uitgevoerd. Waarvoor grote dank!