Voetbaljournaal: Nieck Elderson wil met Vogelwaarde bij eerste zeven eindigen

VOGELWAARDE – Een goede voorbereiding, een behoorlijke competitiestart. Wellicht de opmaat voor een succesvol seizoen bij Vogelwaarde. En dat terwijl er diverse basiskrachten met blessures kampen. Aanvaller Nieck Elderson tempert echter de verwachtingen, want zijn ploeg heeft maar één doel: bij de eerste zeven ploegen eindigen. ‘Op papier moet dat mogelijk zijn, maar je moet het vooral op het veld blijven waarmaken.’

Met de versterkte degradatieregeling van de KNVB is het voor veel ploegen die doorgaans in de middenmoot of het rechterrijtje bivakkeren ‘alle hens aan dek’. Vorig seizoen eindigden de groenhemden als zevende, wat nu dus voldoende zou moeten zijn voor nóg een jaar vierde klasse in 2023. “We zijn het seizoen prima begonnen en hebben de punten gepakt tegen de teams waar dat ook haalbaar moest zijn. Dan ben je op de goede weg in elk geval. Ik denk ook dat we een groep hebben, die in het tussenseizoen met enkele spelers is versterkt, om een ‘zorgeloos’ seizoen te kunnen draaien. Maar dan moet het ook allemaal een beetje meezitten. Als dan al direct enkele bepalende spelers voor weken wegvallen, dan is het weer een ander verhaal.”

Elderson (29) groeide op in Zaamslag waar hij de jeugd doorliep, speelde twee seizoenen bij Terneuzense Boys en een seizoen bij Hoek 2. “Ik ben ook een jaar helemaal gestopt om mezelf volledig te richten op een carrière als scheidsrechter, wat ik combineerde met voetballen op zondag bij Vogelwaarde. Dat fluiten ging goed, al merkte ik wel dat ik op een gegeven moment als scheidsrechter voor mijn eigen gevoel het maximale had bereikt. Dus daarmee ben ik uiteindelijk ook gestopt en koos ervoor om alleen nog zelf te blijven voetballen. Inmiddels is dit alweer mijn vijfde seizoen bij Vogelwaarde en dat bevalt uitstekend. Het is een warme vereniging, waar ik me gewaardeerd voel en dat is altijd prettig als je in teamverband een hobby beoefent.”

Fluiten doet hij overigens alleen nog af en toe bij de jeugd van Vogelwaarde, maar bij de senioren niet meer. “Dat heb ik altijd met veel plezier gedaan, maar dat boek is vooralsnog volledig dicht. Tijdens wedstrijden heb ik ook altijd wel begrip voor hun rol en ben respectvol naar hen toe. Daar ontbreekt het jammer genoeg nog wel eens aan op en rond het veld, weet ik ook uit eigen ervaring. Maar fouten maken we allemaal, spelers, trainers en ook scheidsrechters. Op topniveau en dus zéker bij de amateurs. Maar ik geniet intens van het spelletje en als de ander beter is, dan is dat zo. Dan moet je proberen om het de volgende keer beter te doen met z’n allen. Zo sta ik erin.”

Toch is het wel zo, dat de aanvaller er altijd alles voor zal doen om te winnen en om een betere voetballer te worden. “Dat is het streven, maar je moet het zelf laten zien. Ik ben ook altijd blij als ik de kans krijg om te spelen, helpt het team waar ik kan. En kiest de trainer voor een ander, dan is dat zijn goed recht. Ik zal dan het ongelijk moeten bewijzen. We hebben nu weer enkele jonge spelers die eraan komen. Mocht daar iemand bijzijn die beter is…. Dan sta ik met plezier mijn plekje af. Maar tot het zover is, zal ik er alles aan doen om elke week het maximale te geven en eruit te halen.”

Bron: VoetbalJournaal.com