Terde gaat als runner-up de winterstop in

Zondag 11 december stond voor het Terde de uitwedstrijd tegen Corn Boys op de agenda. De laatste voordat we de winter induiken…

Dat het al behoorlijk koud was, was te merken aan de vele thermo hemden die meegenomen waren door iedereen. Behalve door Seppe, die was zijn thermo kledij vergeten. Maar Seppe lacht om kou. Zijn teamgenoten lachen om Seppe. Het hele team lacht eigenlijk vooral veel de laatste tijd. Behalve People manager van Dijk. Hij kwam vandaag niet goed uit zijn woorden tijdens de wekelijkse speech. Kwam dit door het bibberen van de kou? Of heeft hij de bibbers omdat Ut Terde nog volop in de race is om kampioen te worden? En er nog van alles kan gebeuren tijdens deze race?

De selectie van vandaag wuifde alle onzekerheden weg. TD van Delft had duidelijk een tactisch plan om Corn Boys te bestrijden. De basis stond als een blok, en dan hadden we nog een fraaie bank met reserves om in te brengen. Los van onze maatschappelijke rol als ‘leerbedrijf’ waren we vandaag vooral een familie bedrijf met de gebroeders Kints en vader en zoon van Jole, maar daarover later meer!

In de eerste helft werd er redelijk gevoetbald; er werd lekker heen en weer getikt, gecombineerd, balletje breed, balletje terug… Echter, geen doelpunten. En wil je winnen, wat moet er dan gebeuren? Juist.
Tijdens de eerst helft moest Maarten verstek laten gaan, het schuurfeest van een paar uur daarvoor had duidelijk zijn sporen achter gelaten. Kapitein de Rijk zorgde, samen met de staf op de bank, voor de reorganisatie op het veld. Met een brilstand gingen we de thee drinken in het kleedlokaal.

Na wat spelerswissels na rust, ging de voetbalmachine van Ut Terde pas echt lopen. Bart had al snel de bal veroverd op 20 meter van het vijandelijke doel. Hij zag Seppe en gaf een steekpass op Thomas (die kennelijk op Seppe leek, want daar moest de bal naar toe). Bart, Seppe en Thomas waren alle drie even verbaasd maar gelukkig was Thomas scherp uit de kleedkamer gekomen (we waren voor de wedstrijd nog even bezorgd, aangezien hij zijn kop eraf had gezopen tijdens het schuurfeestje van Maarten). Hij schoot de lederen knikker hard richting het doel. De bal raakte de onderkant van de lat en de 1-0 was een feit! Nog wat verbaasd maar uitzinnig van vreugde vloog Thomas richting Bart en Seppe om zijn doelpunt te vieren. Bart was lekker op stoom, want niet veel later kreeg hij de kans om de 2-0 te maken. Ondanks wat discussie of de bal wel over het net was of niet, kreeg de scheidsrechter een melding van de VAR dat dit doelpunt telde.

Het derde doelpunt is één met een gouden randje. Tijdens de start van de tweede helft waren we getuige van een bijzonder moment. Sven en Michel, vader en zoon, stonden samen opgesteld in het veld. Na goed verdedigend werk gaf Sven een steekbal op zoonlief. Michel had inmiddels zoveel ruimte op het middenveld dat hij alle tijd had om een mooi passje te verzorgen richting Dijardas (en nog even tussendoor om een bak koffie kon gaan in de kantine). De jarige Dijardas schoot de bal hard langs de keeper van Corn Boys zodat de 3-0 op het bord stond. Zoals vice-kapitein Kints relativerend aangaf; ‘de wedstrijd zit eindelijk in het slot’. Eigenlijk had ome Carlo nog mee moeten spelen om het bijzondere familie uitje compleet te maken. Vanaf deze plek is Michel altijd welkom om mee te voetballen met Ut Terde 😉 dit geldt ook voor Thomas, aangezien een wedstrijdje in ons leerbedrijf hem duidelijk vleugels heeft gegeven. Ook een dik compliment voor het voetballende werk van Ward!

De mooie uitslag werd in de kleedkamer nog even goed gevierd met heerlijke halve liters Litouwse pinten. Seppe werd voor de tweede keer dit seizoen gekroond tot Man of the Match, ook al zo’n gedenkwaardig moment als je bedenkt wat zijn voetbal capaciteiten zijn! Met al deze superlatieven duiken we de koude, donkere winter in. Als runner-up, achter Hontenisse 4. Eind januari zijn we terug om al onze fans weer te bedienen met voetbal schoonheid van de bovenste plank!

Datum: 11-12-2022
Wedstrijd: Corn Boys 4 – Vogelwaarde 3